Sotul meu este foarte violent si abuziv,suntem casatoriti de 1an jumate si avem un copil de un an.Desi amintentat de 2 ori divortul nu am continuat,dar acum sunt hotarata,insa am cateva intrebari,poate ma puteti ajuta:
1.Nu am decat un certificat medicolegal mai vechie si martori(cat cuprinde)...sunt suficiente acestea ca probe,mai ales in in unele certuri a fost lovit si copilul(fiind la minein brate,dar nu am dovezi)...e suficienta declaratia mea?
2.Cam la ce program de vizita ar avea tatal drep.adica v-a avea voie sa ia copilul la el acasa,sau fiin violent as putea cere ca vizita sa se faca numai in prezenta mea si cat mai rar?
3.Martori sunt considerati si aceai carora doar le-am povestit eu fara sa asiste la certurile noastre?Actualul sot mi-a facut forte multe lucruri,dar care nu pot fi probate decat cu astfel de martori
Astept raspunsuri...:((
Cu privir la incrdintarea copilului se va dispune de catre instanta de judecata efectuarea unui referat de ancheta sociala, prin Serviciul de Autoritate Tutelara, atat la domiciliul parintilor dvs, unde intentionati sa locuiti, cat si la domiciliul actual al sotilor. Referatul va viza conditiile pe care le oferit dvs si sotul pentru cresterea si educarea copilului, atasamentul copiluli fata de parinti etc.
Pot fi ascultati ca martori inclusiv parintii dvs. sau socrii dvs., de asemenea si persoanele carora dvs. le/ati povestit despre situatia dvs. familiara.
Da, este posibil ca sotii dvs. sa faca dovada sprijinului material si moral pe care intentioneaza sa vi-l acorde. Aceasta dovada se poate face cu cupoanele de pensie, in cazul in care sunt pensionari sau cu adeverinte de venit in cazul in care sunt salariati.
Sotul nu m-a mai lovit cat sa-mi lase semne,dar mi-a luat telefoanele,toti banii...ma terorizeaza psihic....m-a lovit dar fara semne.
poate face ceva impotriva mea,din punct de vedere legal,daca iau copilul si plec?
Ii pot interzice sa vada copilul pana la proces?
refuza sa-mi dea bunurile personale...pot face ceva in acest sens(pana la proces),locuinta fiind a lui dobandita inainte de casatorie?
Daca sunteti hotarata mutati-va la parinti impreuna cu copilul si angajati-va un avocat care o sa va rezolve cu siguranta problema divortului . Nu mai intrati in alte detalii, avocatul dvs o sa se ocupe de aceste detalii juridice.
probabil sa situatia mea e disperata si deocamdata nu pot lua legatura cu un avocat si din aceste motive am pus intrebarile aici!
Va rog daca mai sunt si alti avocati care ar dori sa-mi raspunda la intrebarile din mesajul anterior,v-as fi recunoscatoare.
Chiar sunt disperata,el nu ma lasa sa-mi iau copilul si nici bunurile personale.:O
Ce pot face?
machita
Dupa 14 ani de casnicie,dupa multeeeee certuri,batai si alte cele,nu mai pot trai alaturi de \"sotul\"meu.Pot pleca de la el,de acasa,cu copilul pana sa bag ... (vezi toată discuția)
Divort
iulia2000
Se poate cere in cadrul unui proces de divort sa cer examinare psihiatrica sau psihologica asotului.Acesta a avut si are o atitudine agresiva fata de mine in ... (vezi toată discuția)
Program vizita
zitus
as mai avea nevoie de putin ajutor:) :D
am divortat, custodia copiilor am primit o, tatal copiilor nu se intereseaza de ei deloc, dar parintii lui, tot ... (vezi toată discuția)