avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire-executare silita pe salriu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire-executare silita pe salriu

am garantat cu valoarea salariului net la un imprumut ipotecar la banca pentru cineva iar acum dupa 5 ani de la acel gest sinucigas imi vine pe adresa firmei unde lucrez o hirtie de executare silita pe salariu 1/3 din venitul net.In conditiile in care sunt unicul salariat din familie,unicul intretinator,cu sotie somera de aproape 2 ani si cu fiica studenta master,iar eu cu familia mea locuiesc de 20 ani in chirie ,iar acum valoarea ei depaseste jumatate din venitul meu ce sanse am fie sa intirzii procesul[acea perioada de gratie de 3 sau 6 luni pina cind angajatorul este obligat sa-mi retina pentru anu fi dat in judecata] fie sa-l anulez cel putin pina in momentul in care situatia mea se va fi schimbat in mai bine.?Stiu ca conform articolului 460 cod de procedura civila as avea dreptul la trei luni de gratie iar articolul 452 imi da 6 luni pina cind se poate astepta apoi se va retine 1/3 din venit.Va rog frumos lamuriti-ma,ca sunt disperat .
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: florinanton47 , utilizator 20:06, 1 August 2012
si atunci contestatia are vreun rost,adica suma retinuta va fi mai mica sau tot o treime din venitul net pe statul de plata?adica cind voi sti sigur ce valoare mi se va retine,dupa depunerea contestatiei sau oricum nu conteaza?
sarut mina si multumesc de consultatie,o ultima intrebare solicitarea de suspendare a executarii popririi pot sa o depun eu personal la registratura impreuna cu taxa de timbru sau trebuie sa o faca un avocat?ca asa mi-a spus o avocata tinara de la judecatorie care dadea impresia ca urma sa fiu primul ei client pe ziua respectiva,ma gindesc si la faptul ca statea prin holul de la intrare al judecatoriei.Dar nu asta este problema mea ci posibilitatea de a depune eu personal cererea de suspendare a executarii silite,adica acel 1/3 din venitul net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor judecatoresc/poprire pensii/modalitate claniros7 claniros7 pentru un salariat am poprire pe salariu pentru pensia de intretinere datarata unui copil si sotiei ( 2 pensii) Acelasi salariat aduce si o sentinta a ... (vezi toată discuția)
Suspendarea executarii de poprire salariala andreeaea andreeaea Buna ziua, Daca vreau sa fac o suspendare a executarii popririi pe salar, cum procedez?Cine este partea intimata,biroul executoresc sau firmei de ... (vezi toată discuția)
Poprire cheltuieli de judecata mihai.iuha mihai.iuha Stimati utilizatori rog o indrumare, Se poate bloca un cont la banca de catre execut. judecatoresc. Acest cont este pensia pe caz de boala si indemnizatie de ... (vezi toată discuția)