avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul pentru cresterea copilului

Buna ziua! Lucrez la o unitate cu sediul in alt judet, pentru a beneficia de indemnizatia aferenta concediului pentru cresterea copilului actele le voi depune eu la sediu primariei din localitatea mea de domiciliu? Dar am inteles ca pentru stagiul de cotizare la Casa de Pensii trebuie depusa personal o cerere de catre parintele care va beneficia de indemnizatie si respectiv ridicata personal tot de catre acesta din orasul in care angajatorul are sediu. Imi puteti spune va rog daca asa decurg lucrurile? Pentru ca este o mare nebunie, cum se poate deplasa o lauza care in cazul meu strabate jumatate de tara sa depuna personal o cerere si apoi dupa 3 zile sa revina sa-si ia adeverinta cu un stagiu de cotizare! Va multumesc anticipat!
Dosarul pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului il depuneti la primaria din localitatea de domiciliu.
Mergeti intr-o prima etapa la primarie pentru a va informa in functie de elementele comunicate de primarie daca aveti conditii pentru acordarea indemnizatiei.
Daca, aceste conditii le indepliniti, faceti o crere catre angahator prin care solicitati concediu pentru cresterea copilului de 1 an sau 2 ani, in functie de optiunea dvs., si totodata solicitati angajatorului dvs., fie chiar si prin posta, eliberarea unei adeverinte cu veniturile obtinute in ultimele 12 luni, inainte de nasterea copilului. La solicitarea dvs. cred, ca angajatorul va poate trimite aceasta adeverinta prin posta.
Nu aveti nici o treaba cu Casa de Pensii.
Dupa ce aveti toate documentele depuneti dosarul complet la primaria din localitatea de domiciu.
Va multumesc!!!
[ link extern ] :
"In cazul in care angajatorul are sediul in alt judet fata de cel in care lucrezi, va fi nevoie de o adeverinta eliberata de Casa Judeteana de Pensii din judetul in care angajatorul are sediul si care sa ateste ca acesta si-a platit impozitele catre stat. Adeverinta va fi eliberata in termen de 3 zile pe baza unei cereri depusa personal de catre parintele care solicita acordarea indemnizatiei de crestere copil si se ridica personal de la Casa Judeteana de Pensii. "
de fapt linkul era: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de paternitate annemary_74 annemary_74 am o fetita de 3 saptamani,si eu n-am lucrat.Vreau ca sotul meu sa beneficieze de concediu de paternitate.Unde trebuie sa se adreseze si de ce acte are ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil in ce conditii este obligatorie adeverinta pt stagiul de cotizare de la casa de pensii dariusflorian dariusflorian Buna ziua,as avea nevoie de cateva lamuriri daca poate sa ma ajute cineva,locuiesc in aceasi localitate si sector in care isi are sediul si firma la care ... (vezi toată discuția)
Urgent!!demersuri pt a intra tatal in concediu de crestere copil andreya22 andreya22 buna ziua, sunt mama unui bebe pe aprox 2 luni care s-a nascut pe 28 mai 2012. Eu am intrat in concediul de maternitate incepand cu 8 mai si urmeaza sa-l ... (vezi toată discuția)