avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este abuz de incredere in acest caz?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este abuz de incredere in acest caz?

Buna ziua!Ma confrunt cu o situatie timp de 2 luni si anume:
Timp de 4 ani am avut in chirie pe cineva care la finele contractului a plecat lasandu mi vandalizat totul ,si cu datorii.Nu am facut nimic in acest sens lasand-o ca pe o pierdere.Dupa 6 luni ACEST CHIRIAS merge la politie si ma reclama ca am sa ii innapoiez un bun al lui,bun de care nu am avut la cunostinta si anume "un aparat de aer conditionat"Dupa mai multe interogari la politie acest domn fost chirias a venit cu agentul care a cercetat cazul si mi- a vandalizat locatia,renovata la cheie de curand ,luandu- si acel aparat!MEntionez faptul ca la data inchirierii locatia detinea aparat de aer conditionat iar in urma cercetarilor organelor de politie au constatat ca acel bun ii apartine chiriasului trecand la ridicarea lui.Am facut nenumarate reclamatii impotriva agentului care a s -a purtat necuviincios cu mine si familia mea insa nu am primit nici un raspuns!Ajutati -ma va rog cum trebuie sa procedez in acest moment
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:13, 2 August 2012
daca ati fi aratat documentele de achizitie ale aparatului de aer conditionat, nu s-ar fi ajuns aici.
la fel si daca ati fi avut un avocat - agentul nu ar fi putut intra in locuinta daca nu i-ati fi dat voie, in lipsa unui mandat.
ar fi trebuit sa puneti chiriasul sa dovedeasca ca aparatul este al lui, prin prezentarea unor documente de achizitie care sa arate macar un indiciu ca ar fi avut in posesie asa ceva.
sau ar fi trebuit sa aduceti martori care sa confirme existenta aparatului inainte de a fi inchiriat.
lipsa dvs de diligenta in protejarea propriilor drepturi v-a adus in aceasta situatie.
solutia - plangere administrativa ref la agent si actiune in revendicare ref la chirias pt aerul conditionat.

daca nu v-ati protejat interesele cand a trebuit, nu va asteptati oricum la mari minuni
actiunea in revendicare este inutila deoarece trebuie sa faci dovada ca bunul revendicat este IDENTIC cu bunul preluat de catre chirias. si cum posesia valoreaza proprietate, nu aveti mari sanse cu o singura exceptie - daca aveti factura fiscala si certificatul de garantie care sa mentioneze seria de identificare al aparatului. in caz contrar, nu va sfatuiesc - veti cheltui mai multi bani decit valoreaza aparatul.
..as vrea sa raspund ca in momentul de fata locatia este inchiriata la altcineva iar agentul a intrat fara acordul meu.
.....bunurile mele dobandite sub orice forma cadou ,gasite la "tomberon"cumparate, nu cred ca tre sa dau socoteala politiei de unde le am,si in plus nu a fost reclamat un furt in care eu sunt vinovatul .acel aer conditionat a stat in acelasi loc ani de zile nu l -am ascuns ca sa fiu interogata de unde il am!!! iar timp de 6 luni acest chirias a avut timp suficient sa si le ridice insa actiunea a fost intreprinsa in momentul in care i am cerut contul datoriilor lasate.DAtorii care le am aflat dupa 6 luni,fiind somata de cei de la electrica!Poate nu am explicit bine situatia
ati explicat bine situatia insa dvs nu reusiti sa intelegeti situatia existenta si modul in care legea trebuie respectata. este problema dvs insa cu acest mod de a privi lucrurile nu veti recupera bunul niciodata.
daca locuinta se afla in posesia altei persoane decit dvs, nu era nevoie de acordul dvs ptr ca politia sa intre in locuinta. este suficient acordul posesorului.

Alte discuții în legătură

Cum scap mai rapid de chirias Mircea Razvan Mircea Razvan Dupa nesfarsite procese am reusit a pune in executare silita PMB cu obligatia de a face, retrocedare in natura apartament nationalizat, notificat cu Legea 10, ... (vezi toată discuția)
Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neconstitutionalitate ContSters14151 ContSters14151 In 10.05.1994 A introduce o actiune in justitie de evacuare impotriva lui B si C din imobilul situat in strada Tacerii, Bucuresti. In sept. 1993 A a obtinut ... (vezi toată discuția)