avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este abuz de incredere in acest caz?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este abuz de incredere in acest caz?

Buna ziua!Ma confrunt cu o situatie timp de 2 luni si anume:
Timp de 4 ani am avut in chirie pe cineva care la finele contractului a plecat lasandu mi vandalizat totul ,si cu datorii.Nu am facut nimic in acest sens lasand-o ca pe o pierdere.Dupa 6 luni ACEST CHIRIAS merge la politie si ma reclama ca am sa ii innapoiez un bun al lui,bun de care nu am avut la cunostinta si anume "un aparat de aer conditionat"Dupa mai multe interogari la politie acest domn fost chirias a venit cu agentul care a cercetat cazul si mi- a vandalizat locatia,renovata la cheie de curand ,luandu- si acel aparat!MEntionez faptul ca la data inchirierii locatia detinea aparat de aer conditionat iar in urma cercetarilor organelor de politie au constatat ca acel bun ii apartine chiriasului trecand la ridicarea lui.Am facut nenumarate reclamatii impotriva agentului care a s -a purtat necuviincios cu mine si familia mea insa nu am primit nici un raspuns!Ajutati -ma va rog cum trebuie sa procedez in acest moment
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:13, 2 August 2012
1.pe proprietatea privata nu cred ca ai voi sa intri fara acordul proprietarului mai ales daca nu ai mandat de perchezitie(si acela obtinut dupa o anumita procedura)
2.nu pr este recuperarea bunului ci atitudinea agentului de a se impune si de a ameninta proprietarul telefonic si modul procedural de a recupera acel bun fara motive intemeiate si un riguros studiu al cazului.TOTUL s-a intamplat in 7 zile!!!.

Oricum nu mai conteaza ,multumesc pt raspuns!!!!!!!!!!!
1. sunteti in eroare, este posibil cu acordul posesorului (si nu al proprietarului);
2.daca aveti aceste nemultumiri fata de agent puteti depune o sesizare la IJP sau IGPR iar acestia vor demara o cercetare disciplinara.
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament)
Multumesc pentru intelegere.
miruna29 a scris:

pe perioada 2007-2012.februarie am avut in locatia "proprietate privata"un chirias.Chiirias care a plecat in luna februarie lasandu- ma cu datorii enorme.Eu ca si proprietar nu am actionat in nici un fel pt recuperarea pagubei.Dupa 6 luni ma trezesc cu organele de politie ca trebuie sa ii innapoiez acestui FOST CHRIAS unele bunuri,bunuri de care nici nu am avut la cunostinta ,pentru ca erau identice cu ale mele la inchirierea locatiei.Specific faptul ca nu am avut capacitatea fizica si TEhnica de a verifica existenta lor,necontestand ca sunt ale lui.(dar ale mele unde sunt??)Tacit ma trezesc cu perchezitie cu o intreaga suita Ag de politie la usa sa ii restitui bunul,bunul care a fost confiscat,In lipsa mea a proprietarului,procesul verbal fiind lasat pe la vecini,iar acum sunt somata si invinuita de ABUZ de incredere.MA poate sfatui cineva ce pot face in acest sens?Toate demersurile si instrumentarea dosarului a fost tacit fara ca eu sa stiu sau sa dau vre -o declaratie legala!!!!
MULTUMESC ANTICIPAT

Lorela a scris:

Incepeti prin a va angaja un avocat cu care sa mergeti la politie, sa verificati modul de citare al dvs in fiecare caz; verificati cum a facut dovada ca bunurile sunt ale lui; faceti dovada contrarie ca sunt ale dvs. actionati-l in instanta pentru recuperarea datoriilor de la asociatie

miruna29 a scris:

Multumesc.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scap mai rapid de chirias Mircea Razvan Mircea Razvan Dupa nesfarsite procese am reusit a pune in executare silita PMB cu obligatia de a face, retrocedare in natura apartament nationalizat, notificat cu Legea 10, ... (vezi toată discuția)
Actiune in evacuare ContSters40598 ContSters40598 Ma puteti ajuta si pe mine cu temeiul de drept pentru actiunea in evacuare? O pot face pe calea ordonantei presedintiale? Trei persoane ocupa abuziv un ... (vezi toată discuția)
Exceptia de neconstitutionalitate ContSters14151 ContSters14151 In 10.05.1994 A introduce o actiune in justitie de evacuare impotriva lui B si C din imobilul situat in strada Tacerii, Bucuresti. In sept. 1993 A a obtinut ... (vezi toată discuția)