buna ziua!
datorita sfaturilor d-voastra azi am decis sa refuz semnarea demisiei propusa de angajator si sa astept comunicarea deciziei de concediere. in fond am dreptul la somaj. din 15.02 pana in 18.02 se dau salariile aferente lunii decembrie.
- in cazul dizolvarii firmei in baza carui articol se dispune concedierea?
- in cazul concedierii se dispune plata salariilor la zi? ce inseamna acest lucru? in ultima zi de lucru trebuie sa-mi plateasca salarul la zi ( inclusiv zilele de concediu ramase ) ?
multumesc!
ati facut ceea ce trebuia pentru a va proteja drepturile . Felicitari !
In cazul dizolvarii concedierea se va face pe art. 65 alin 1 CM. Plata salariilor la zi inseamna ca in ziua desemnata prin contractul de munca trebuie sa va plateasca tot ce vadatoreaza pentru activitatea depusa.
in contractul meu de munca data de primire a salarului este 15. :hm: niciodata nu am luat salarul in 15...dar pana in data de 18...cu greu, dar se platesc salariile. intrebarea mea este: daca ultima mea zi de lucru este in data de 30.01.2009 iar salarul pe decembrie il primesc 15-18.01, restul de plata, respectiv salar aferent lunii ianuarie si zilele de concediu can mi se platesc? mentionez ca pt toti angajatii 30.01. e ultima zi de lucru. imi este teama ca nu imi va plati restul de bani (cetatean italian, pleaca des din tara ).
multumesc!
din pacate, in afara de dsicutii/negociere nu puteti face deocamdata altceva. daca pleaca si nu va plateste...ce sa zic, solutia ar fi la instanta iar apoi sa vedeti daca firma are bani in banca.... greu, complicat.
Incercati sa ii explicati toti angajatii ca ar fi mai bine sa nu plece fara sa va plateasca.
Nu va sfatuiesc sa folositi amenintari sau forta fizica ci doar sa puneti un pic de presiune psihica asupra patronului.
Succes!
multumesc!
sper sa ma descurc!
aa, inca ceva. din pacate nu toti colegii mei au refuzat demisia. nu stiu de ce, poate de teama, din lipsa de informatii...nu stiu. din 50 de angajati, doar 3 am refuzat demisia.
speram ca va fi totul ok
puteti sa-mi spuneti va rog, in momentul semnarii concedierii, ce demersuri se fac pt somaj? de ce documente am nevoie din partea angajatorului? imi puteti explica procedura pe larg, termenii legali si cam cat dureaza? patronul mi-a zis :hm: ca procedura de concediere dureaza cam o luna si de aceea ne " roaga " sa ne semnam demisiile....e mai rapid!
multumesc|
Cand inceteaza cim?
m_iulia
buna ziua,
data de 14.08 este ultima zi de preaviz. 15.08 este zi declarata nelucratoare. care este ziua in care inceteaza contractul de munca? cate zile ... (vezi toată discuția)