avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere inchidere activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere inchidere activitate

buna ziua!
datorita sfaturilor d-voastra azi am decis sa refuz semnarea demisiei propusa de angajator si sa astept comunicarea deciziei de concediere. in fond am dreptul la somaj. din 15.02 pana in 18.02 se dau salariile aferente lunii decembrie.
- in cazul dizolvarii firmei in baza carui articol se dispune concedierea?
- in cazul concedierii se dispune plata salariilor la zi? ce inseamna acest lucru? in ultima zi de lucru trebuie sa-mi plateasca salarul la zi ( inclusiv zilele de concediu ramase ) ?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alin Gheorghe , Alte profesii 20:43, 13 Ianuarie 2009
Din cate inteleg nu ati primit inca preavizul. Astfel este bine de stiut ca acest preaviz este de 20 zile lucratoare. Daca ati fi primit instintarea si preavizul ar fi inceput cu data de a zi 13 ultima zi de preaviz ar fi fost 9 februarie. Astfel ca incetarea CIM nu are cum sa fie cu data de 30 ian, decat in cazul in care se incalca prevederile legale. Daca aveti cunostinta de faptul ca ultima zi de lucru este 30 ian. trebuie sa va puneti si problema ca ar fi posibil ca angajatorul sa va lase in aer si sa plece. Asa ca nu stati pasiva si daca nu primiti preavizul maine vorbiti cu angajatorul sa va spuna care este situatia . Este posibil ca angajatorul sa nu dizolve societatea doar sa o abandoneze sau sa o vanda fictiv unei persoane care ii muta sediul si se pierde ca multe alte societati, fara salariati , sau cel putin fara salariatii care au demisionat ceilalti sa ramana doar angajati cu carnetele de munca blocate pe la ITM. Este o practica larga la italienii care nu au platit contributiile salariatilor.
De la angajator trebuie sa primiti carnetul de munca incheiat la zi, sa solicitati adeverinta tip necesara la somaj cu stagiul de cotizare cat si o adeverinta cu perioada lucrata si daca ati avut sau nu sporuri , si daca au fost virate contributiile la CNPAS pentru pensie de care veti avea nevoie la dosarul de pensionare oricum nu veti mai gasi societatea mai tarziu pentru a solicita adeverinta.
multumesc pt informatii!
maine o sa vorbesc cu angajatorul. o sa va tin la curent!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca perioada determinata frank09 frank09 Buna seara.Am si eu o problema:in data de 30.01 mi a expirat contractul individual de munca iar in data de 04.02 am facut o instiintare prin care am anuntat ... (vezi toată discuția)
Demisie sau concediere? Alin Gheorghe Alin Gheorghe buna ziua! tocmai am iesit din sedinta care s-a tinut la locul meu de munca unde am fost anuntati ( 50 angajati ) ca firma se inchide, dar vom fi cu totii ... (vezi toată discuția)
Cand inceteaza cim? m_iulia m_iulia buna ziua, data de 14.08 este ultima zi de preaviz. 15.08 este zi declarata nelucratoare. care este ziua in care inceteaza contractul de munca? cate zile ... (vezi toată discuția)