avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ce varianta este mai buna?
Discuție deschisă în Executare silită

ce varianta este mai buna?

Subiect: proces sau executare silita ?

Buna ziua,Am cistigat un proces cu primaria,sa-mi elibereze o Dispozitie privind despagubiri pe Legea 10.Au trecut peste 100 de zile si inca nu mi-au dat inca Dispozitia asa cum am Hotarirea data de ICCJ.din 2011!
Ce ma sfatuiti sa fac ?
-Un nou proces prin care sa cer sa plateasca 100 -200/ ron /zi penalitati pentru ca nu emit Dispozitia ,cf. procesului cistigat ?
-Sa fac executare silita ?Daca fac proces de executare silita mai dureaza iarasi probabil 1an sau 2 !!! Care varianta este legala?MULTUMESC pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 14:46, 26 Iulie 2012
Avand in vedere faptul ca obiectul actiune este obligatia de a face, varianta cea mai buna ar fi fost sa solicitati obligarea la eliberarea Dispozitiei, concomitent cu plata unor daune pentru fiecare zi intarziere.
Un nou proces ar dura...dar poate ca simpla cerere depusa la instanta ...si comunicarea formarii unui nou dosar in care Primaria ar fi pasivibila de plata unor sume de banim este posibil sa determine emiterea documentului.
Pararea mea sa mergeti pe ambele cai..pentru a nu mai pierde timp pretios..incercand intai finalizarea procesului cu daunele.
Pacat ca nu exista in cazul de fata posibilitatea plangerii penale pentru savarsirea infractiunii de "nerespectare a unei hotarari judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces sau executare silita ? aser aser Buna ziua,Am cistigat in oct. 2011, dupa 4 ani,un proces cu primaria,sa-mi elibereze o Dispozitie pe Legea 10.Nu au eliberat conform Hotaririi definitive ... (vezi toată discuția)
Executare silita claudiapop claudiapop Avem urmatoarea situatie:cistigi un proces civil( fond,apel,recurs),ajungi la executare silita,se emite somatie, debitorul obtine suspendarea executarii; ... (vezi toată discuția)
Primaria refuza sa imi dea dosarul de retrocedare Dana1313 Dana1313 Buna ziua, Primaria a refuzat sa imi dea copii dupa documentele care au stat la baza reconstituirii dreptului de proprietate asupra unui teren ce a apartinut ... (vezi toată discuția)