Buna ziua,
As vrea sa stiu daca este reglementata in vreun fel obligatia unei banci de a radia (in termenul stabilit prin acordul de instrainare dat in prealabil) ipoteca instituita asupra unui imobil care a facut obiectul unei vanzari.
Daca inaintea vanzarii autentific acordul de instrainare in care banca isi asuma aceste obligatii pot considera ca mi-am luat masuri asiguratorii?
Revenind asupra acestei probleme, un avocat m-a sfatuit sa cer bancii sa autentifice acordul de instrainare in care isi asuma obligatia de radiere.
Astfel, dupa plata datoriei in contul bancii, voi putea face singur radiarea in virtutea acordului autentic.
As vrea deci sa stiu daca, intr-adevar, acordul de instrainare in forma autentica imi da dreptul sa radiez singur ipoteca, daca voi prezenta dovada platii in contul bancii.
Buna ziua...
As aprecia mult un punct de vedere fata de problemele expuse zilele trecute:
- exista forma de constrangere pentru ca banca sa-si execute obligatia de a da declaratia autentica de radiere, dupa ce toate prevederile acordului de instrainare au fost indeplinite de cumparator?
- acordul de instrainare in forma autentica ii da cumparatorului dreptul sa radieze singur ipoteca, (dupa ce va prezenta dovada platii ipotecii in contul bancii).
Cumparare apartament
shonny
Daca ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi utile.
Vreau sa cumpar un apartament ,dar vinzatorul il are cumparat prin credit ipotecar si mai are de plata la ... (vezi toată discuția)