avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua
in urma decesului tatalui, am mers la masa succesorala mama si cei 5 copii, din care 4 am renuntat,mostenirea fiind acceptata de mama si o sora.
La masa succesorala s-a prezentat urmatoarele:o casa de locuit cu autorizatie din 1972, 5000 mp cu act de vanzare-cumparare din 2003 si o hotarare judecatoreasca din 04/2012 tot cu 5000 mp.
parintii fiind casatoriti 42 de ani, cum se imparte mostenirea?
Cel mai recent răspuns: mytyca_s , utilizator 19:39, 26 Iulie 2012
Dacă bunurile care compun masa succesorală sunt bunuri comune ale soţilor , atunci se împarte doar partea ce aparţinea defunctului , soţiei supravieţuitoare revenindu-i un sfert din bunurile , restul revennindu-i surorii dvs. acceptante a succesiunii.
Masa succesorala se compune din 1/2 din totalitatea bunurilor comune a sotilor dobandite in timpul casatoriei si bunurile proprii ale lui de cuius Sotul supravietuitor primeste 1/4 iar mostenitorii restul de 3/4 indiferent de numarul lor Intai se platesc datoriile mostenirii si legatele prevazute in testamente apoi se imparte ce ramane se imparte intre mostenitorii acceptanti ai mostenirii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea mihai2petru mihai2petru tata a murit si mama vrea sa treaca toate bunurile pe numele ei ca nu se intelege cu doi copii care ii fac rau ce poate face? (vezi toată discuția)
Succesiune ionescu.mimi ionescu.mimi Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari: 1. Daca unul dintre soti moare, iar cei doi soti nu au avut copii, cine are ... (vezi toată discuția)
Un fel de mostenire romica.b romica.b sotia mea are o sora si impreuna mai au doi frati de tata . In urma cu 13ani tatal lor a murit , iar acum doi ani a murit si mama fetelor. Nu sa facut ... (vezi toată discuția)