avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

buna seara! daca in timpul casatoriei unul din soti si-a pus o parte din bani separat intr-un cont bancar fara stirea celuilalt sot, considerind ca munceste mult mai mult ca celalalt (dar e o casatorie in comunitate de bunuri), sotul care banuieste asta poate sa ceara justitiei verificarea la diferite banci si mai ales banca poate da informatii despre clientii lor?care e modalitatea de a economisi intr-o casnicie pe duca daca unul din soti munceste mai mult? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:00, 26 Iulie 2012
Teoretic chiar si banii din cont dobanditi in timpul casatoriei se considera bun comun al sotilor.

Abia la partaj se puoate pune problema contributiei reale a sotilor la dobandirea bunurilor comune. Atunci, cel care pretinde o suma mai mare de bani - de exemplu - va trebui sa fac dovada realizarii unor venituri considerabil mai mari.

Instanta poate cere informatii la banci in legatura cu conturile deschise la acestea.

Cea mai buna metoda intr-o casnicie, eu spun ca e increderea si sinceritatea si nu dosirea banilor prin diverse metode. Fara suparare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce venituri ale sotilor nu intra in masa de bunuri supuse partajarii? constantmar constantmar In timpul casniciei exista venituri ale sotilor care nu intra in masa partajabila? (vezi toată discuția)
Buna seara ! am o întrebare : vreau sa divorțez și am o nelămurire ... Popvlad66 Popvlad66 Buna seara ! Am o întrebare : Vreau sa divorțez și am o nelămurire ! Am o sumă de bani Intr un cont bancar pe numele meu . In cazul in care va fi nevoie ... (vezi toată discuția)
Datoriile unui sot Alina2011 Alina2011 In cazul in care un sot are imprumuturi facute la banci, inainte si dupa casatorie, si acesta pleaca din tara, nemai achitandu-le, cum se rasfrang acestea ... (vezi toată discuția)