avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie copil

In ultimul an de facultate am ramas insarcinata si nu m-am incadrat in campul muncii , respectiv nici venituri la stat.Asta a fost in 2008, deci acum 4 ani in urma. Intrucat fetita imi era foarte bolnavicioasa( 3-4 zile la gradinita si 2 sapt acasa) am fost nevoita sa stau cu ea acasa pana in momentul de fata(intre timp ramasesem insarcinata cu al doilea copil). In mai anul curent am mai nascut o fetita iar intrebarea mea este daca obtin indemnizatie pentru al doilea copil avand in vedere faptul ca nu am inregistrat venituri la stat si nici sotul. In cazul primului copil am luat ( 200 ron era atunci).
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:56, 28 Iulie 2012
1) Nu puteti sa beneficiati nici acum de indemnizatie crestere copil,ptr ca trebuie sa aveti venituri impozabile realizate in ultimele 12 luni inaintea nasterii copilului.
2) Veti lua si acum ptr al 2-lea copil suma de 200 lei lunar,pana face copilul 2 ani. 200 lei este alocatia copilului.
3) La primul copil ati fi putut beneficia si de indemnizatie crestere copil ,dar poate nu ati stiut. Dupa terminarea facultatii,ati intrat in somaj timp de 6 luni? Daca DA,si fetita s-a nascut in timp ce erati somera,ati fi putut beneficia de indemnizatie crestere copil la vremea aceea. #-o
fetita sa nascut in timp ce intram in ultima sesiune...deci nu am apucat sa intru in somaj.
Va multumesc mult pentru respuns!
Deci prima fetita s-a nascut in ultimul an de studii,tocmai cand trebuia sa dati examenele de sesiune? Puteati sa beneficiati de aceasta indemnizatie .
Si dupa ce ati dat examenele de sesiune,ati luat somaj timp de 6 luni?
nu.dar se putea lua somaj daca eram cu copil mic? somajul se ia pe o perioada pana te angajezi..in cazul meu eram deja cu un copil de cateva luni si, logic, nu puteam sa ma angajez.
Pentru a va putea da un raspuns corect va rog sa precizati care a fost statulul dvs. in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii celui de al doilea copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternal dark_maria87 dark_maria87 Buna seara, va dderanjez cu o intrebare: la cat timp dupa angajare pot sa imi obtin un concediu maternal... Aceasta perioada este calculata cu tot cu lunile de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului 2011 studente timer28 timer28 buna ziua! am si eu o intrebare, am nascut in luna iulie iar din luna septembrie sunt studenta la zi . pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului? ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pentru studenti lorisimo84 lorisimo84 buna ziua! am terminat facultatea in iunie 2010, dar datorita starii de sanatate din timpul sarcinii nu m-am putut prezenta in sesiune de restante 22-29 iunie ... (vezi toată discuția)