avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... s-a gresit numele in cererea de chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

s-a gresit numele in cererea de chemare in judecata

Am fost data in judecata in 2007 pentru recuperarea unor debite, s-a pronuntat instanta in favoarea mea, doar ca in cererea de chemare in judecata reclamatul a scris gresit numele meu, instanta a luat ca atare numele meu scris in cererea de chemare in judecata. pe scurt, am castigat procesul in 2008, sentinta a ramas definitva si irevocabila , numele meu este gresit atat in cererea de chemare in judecata cat si in sentinta, vreau sa stiu daca mai pot fi data in judecata pentru a se recupera suma de bani de la mine. Ma gandesc ca suma s-a prescris atata timp cat numele meu este gresit .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 15:46, 27 Iulie 2012
Trebuia sa faceti cerere de indreptare a erorilor materiale, potrivit art.281 C.proc.civ., si anume:
Art. 281
(1)Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea şi susţinerile părţilor sau cele de calcul, precum şi orice alte erori materiale din hotărâri sau încheieri pot fi îndreptate din oficiu sau la cerere.
Sau mai bine nu va mai bateti capul cu cererea de indreptare. Daca o sa mai primiti citatie pentru alt proces, atunci mergeti si faceti cererea.
Mai ales ca am impresia ca a intervenit si prescriptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala in redactarea sentintei robertvoicu robertvoicu am primit o sentinta (iesire din indiviziune)redactata gresit.am inteles ca se depune o cerere in instanta.exista un termen pentru depunerea acesteia? (vezi toată discuția)
Ordonanta presidentiala gabryella26 gabryella26 buna ziua!as dori sa vad un model de cerere de ordonanta presindentiala,in legatura cu schimbarea datei (care a fost gresita,data de nastere a minorei)de pe ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca gresita gabriela tache gabriela tache am primit de la tribunal hotararea judecatoreasca definitiva dar sunt scrise gresit numerele parcelelor de teren. Cum se pot indrepta aceste greseli si cat ... (vezi toată discuția)