avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Eliberare titlu pe un teren aflat in proprietatea unei ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Eliberare titlu pe un teren aflat in proprietatea unei alte PF

In urma unui litigiu cu Primaria, instanta a decis ca Primaria sa emita titlu pe o suprafata de teren agricol aflata in extravilanul localitatii. Dupa 3 ani de tergiversari aceasta a eliberat titlu de proprietate pe mai multe loturi care insumate acopera suprafata din decizia judecatoreasca. Pentru aceste suprafete am efectuat si expertize topo, s-a si cultivat terenul anul acesta si am platit si impozit la Primarie in calitate de proprietari.
La cererea de intabulare am intampinat respingere deiarece o suprafata de 1,5 Ha prevazuta in titlu apartine unei alte persoane fizice care l-a randul sau a obtinut-o in urma unei hotarari judecatoresti anterioare deciziei noastre dar pe care Primaria nu a avut-o in vedere la eliberarea titlului.
La solicitarea noastra de a rezolva situatia, functionarul Primariei raspunde ca nu mai are suprafete disponibile si ca trebuie sa ne judecam cu acea persoana pentru ca instanta sa decida.
Normal ca nu am dat curs acestei recomandari deoarece consideram ca Primaria este cea care trebuie sa puna in executare ambele decizii judecatoresti si este vina ei exclusiva ca a creat acest conflict.
Care ar fi calea de reolvare. Actiune civila si plangere penala impotriva functionarului Primariei ( care in mod voit a tergiversat punerea in posesie si eliberarea titlului, etc ) sau exista si alte solutii ?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 14:25, 27 Iulie 2012
Dupa emiterea Titlului de proprietate de catre Institutia Prefectului, Primaria era obligata sa realizeze punerea in posesie faptic in teren prin participare la delimitarea terenului. activitate care se consemneaza in ''Procesul verbal de punere in posesie'' intocmit in mai multe exemplare (primarie, proprietar).
Dupa stiinta mea, Titlul de proprietate este semnat de catre Prefect, Subprefect si Directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara.
Dupa opinia mea, adresati-va pe cale amiabila Primariei (PV), Prefecturii si OCPI (valabilitatea titlului). Ulterior veti decide sa urmati si alte cai.
In mod normal, asa cum ati sesizat, primaria ar fi cea in masura sa rezolve situatia. Mai puteti merge pe o actiune de comparare de titluri de proprietate.
Competenta de solutionare este a Institutiei Prefectului prin Comisia Judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor (HG 890/04.08.2005).
Omiterea emiterii PV (anexa 19/HG 890) catre Primarie determina situatii conflictuale, precum cea exprimata in continutul subiectului acestei discutii. Au fost cazuri mediatizate in media TV in anii anteriori.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
eraz, utilizator
Va multmesc inca o data.
Traim totusi intr-o tara mizerabila dpdv al prestatiei functionarilor publici fiind la cheremul toanelor si poftelor acestora.
Am omis neintetionat un aspect demn de luat in considerare.
Comisia judeteana se intruneste lunar, o data si rareori de doua ori. Ordinea de zi a sedintelor este diferita de la o intrunire la alta. Se poate astepta solutionarea unei spete, chiar si ani de zile. Daca aveti dreptate in argumentatie, veti reusi. Nu uitati ca Prefectul este reprezentantul Guvernului si garantul respectarii legii la nivel local. Formularea unor enunturi intr-un vocabular decent este indicata, chiar obligatorie in mediul virtual al E-petitiei adresata unei autoritati.
Va doresc succes si mult :luck: !
Cu stima, deosebita si multa consideratiune.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
eraz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare dragv dragv Detin o casa de locuit cu teren aferent, am proces verbal de punere in posesie de la Primarie dar nu si Titlu de proprietate. As vrea sa mai construiesc o ... (vezi toată discuția)
Cum impartim un teren lipsa? abby abby Printr-o tranzactie (hotarare de expedient) pronuntata intr-un partaj succesoral,celor 2 mostenitori li se acorda cate 3.000mp/intravilan din cei 6000mp ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 18/1991, emitere titlu de proprietate RobyG RobyG Buna ziua! Am urntoarea situatie: bunica mea este mostenitoare (in urma decesulul mamei sale) a unor suprafete de teren si a casei de locuit., la momentul la ... (vezi toată discuția)