Proprietarii din incinta unei case, care este impartita in mai multe apartamente, nu vor sa faca aceasta iesire din indiviziune, chiar daca altii sunt de acord. Si totodata exista un precedent care in baza unei autorizatii emise de ani de zile, si-a amenajat mansarda in podul existent. Ce se poate face in acest caz? O alta nelamurire este: esti obligat prin lege sa faci/sa se faca, aceasta iesire din indiviziune?
Fiind vorba de o copropietate fortata si perpetua, partajarea nu poate avea loc, in acest caz bunul accesoriu ( acoperisul ) este " lipt " de bunul principal ( apartamentul ), asta daca vorbim intradevar de o copropietate fortata si perpetua, daca este vorba de o coprietate obisnuita si temporara, conform principiului ca nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune puteti cere oricand partajarea cu sau fara acordul celorlalti copropietari.
Copropietate
ctcristina
buna ziua, vreau sa devi copropietar pe o portiune de pamant aflata intre case, metionez ca zidul m,eu este hotar. Am cazut de acord cu vecini mei sa devenim ... (vezi toată discuția)
Mansardare
rody54
Buna ziua
Am si eu o intrebare referitoare la consecintele mansardarii.Locuiesc intr-o casa cu 6 apartamente.Cand s-a facut iesirea din indiviziune s-a facut ... (vezi toată discuția)