avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditionarea demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditionarea demisiei

Buna ziua,
Angajatorul imi impune sa semnez un "Angajament de confidentialitate" (nu Act aditional la Contractul Individual de munca) care contine urmatoarea fraza:

"Mă angajez să nu reziliez unilateral, prin depunerea demisiei, Contractul Individual de Muncă în perioada de derulare a contractelor de producţie la realizarea cărora sunt responsabil, pe întreaga perioadă de derulare a respectivelor contracte şi nu mai puţin de un an de la data negocierii, în caz contrar urmând a suporta daunele cauzate de rezilierea contractului de muncă."

Are relavanta semnarea acestui angajament? Aceasta clauza este conforma Codului muncii? Daca semnez si nu respect aceasta clauza exista baza legala prin care sa fiu obligat sa platesc daunele respective?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters8843 , utilizator 16:02, 13 Ianuarie 2009
Eu nu as semna un asemenea angajament. Nu stii ce iti ofera ziua de maine, iar dorinta de a inceta raporturile e munca nu poate fi conditionata de nimic.
Prin acest angajament dvs nu puteti solicita incetarea contractului de munca, iar legea nu limiteaza in nici un sens aceasta actiune, insa angajatorul oricand.
Nu imi pare prea legal acest angajament.
Nu e legala o asemenea clauza. Ctr. de munca poate inceta oricand prin demisie si fara sa oblige angajatul la plata unor bani decat in cazul in care au fost platite pentru el cursuri de intruire.
eu as seman ca stiu ca nu are efect si nu are sens sa ma cert cu patronul, apoi daca e sa pelc inainte de vreme sa indrazneasca sa imi impute acea clauza.
din pacate sunt angajatori care profita de nestiinta angajatilor ca sa introduca tot felul de clauze absurde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajament de fidelitate Marina_B Marina_B Buna ziua, La firma la care lucrez ni se cere sa semnam un \\\"Angajament de fidelitate\\\", in care, printre alte prevederi, se precizeaza ca ne obligam sa ... (vezi toată discuția)
Se poate renunta la drepturi garantate prin lege? AlbertGeorge AlbertGeorge Buna ziua, Angajatorul ma forteaza sa semnez un angajament care prin care renunt la drepturi garantate de Codul muncii. Acest angajament, o data semnat de ... (vezi toată discuția)
Acord de fidelitate alina_f_c alina_f_c atunci cand m-am angajat, dupa ce mi s-a incheiat CIM, angajatorul m-a pus sa semnez un Acord de fidelitate, :sorry:in care sunt mentionate cateva clauze de ... (vezi toată discuția)