avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inselatorie la incheierea Contractului de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inselatorie la incheierea Contractului de Munca

Buna Ziua ! Sunt din Braila in cautarea unui loc de munca . Am fost chemat acum trei zile la un interviu totul a decurs ok . A doua zi am fost sunat ca am fost selectat pentru postul respectiv, este vorba despre o firma din bucuresti din domeniul distributiei pentru consumabile pentru hoteluri. Deci am fost sunat (de directorul de la buc al firmei) ca am fost acceptat si sa ma intalnesc cu persoana cu care am dat interviu(o domnisoara dir zonal) la o banca pentru a semna contractul de munca. De ce la banca pentru ca urma sa primesc si masina de serviciu si trebuia sa depun o garantie de 800 de RON pentru masina suma urmand sa fie inapoiata dupa 15 zile perioada de proba. Ok am mers m-am intalnit cu persoana, au mai venit 3 baieti care erau in acceasi situatie cu mine am depus in cont banii, am dat copii de pe buletin si permis de conducere, si am semnat contractele. Totul ok toti fericiti de noul job chiar am mers la o cafea impreuna.Domnisoara director de zona a spus ca a doua zi urmeaza sa soseasca masinile in braila sa le luam in primire si de vineri(asta fiind miercuri) sosea un coordonator de la buc sa facem un curs urmand ca de luni sa incepem treaba la program normal(contractul este semnat cu data de miercuri si se specifica ca activitatea incepe de luni). Ok A doua zi suntem sunat de domnul director de la Bucuresti sa ne spuna ca masinile au sosit in Braila dar ca nu au iesit numerele negre sunt inca cu numere provizorii si ca o sa ne intalnim luni cand incepem treaba sa le luam in primire si ca cursul de formare din weekend se amana pt sapt viitoare. OK =D> Astazi vineri sunt sunat de domnisoara directoare zonala si imi spune scurt ca totul a picat :O, ca asteptau o finantare care nu a venit si ca nu se mai pot extinde si ca o sa-mi trimita garantia masinii inapoi si gata . Am intrebat-o ok dar avem un contract semnat, raspunsul a fost ca pot sa-l rup ca nu mai e valabil ca nu a fost inregistrat in Revisal. #-o In ordinea asta de idei si sperand ca o sa primesc banii si nu am fost inselat ce pot face pt faptul ca am fost incurcat (intre timp am renuntat la alte interviuri?) Exista o cale legala prin care sa fiu despagubit macar pt timpul pierdut cu ei? Va multumesc si scuze ca am fost asa lung
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 30 Iulie 2012
Se poate face o plangere penala impotriva angajatorului ... de asemenea, chiar daca nu a fost inregistrat in REVISAL , c.i.m. avand semnatura ambelor parti este valabil pana la incetarea lui intr-unul din modurile prevazute de Codul Munciii..

De asemenea, puteti face o sesizare la ITM.
Multumesc pentru raspuns cred ca asa voi proceda . Suma data garantie am primit-o inapoi dar totusi ei au un contract semnat de mine si copii de pe actele mele . Sa vedem cum vom incheia c.i.m. O zi bu
1. Potrivit art.55 C.mun., contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

2. Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul - art.253 alin.1 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata drepturi salariale daniel mihai daniel mihai Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un sfat.credeti ca este bine sa trimit sesizare la ITM, cu urmatoarele?(si daca credeti ca am sa rezolv ceva cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Telefon stricat de cei de la garantie... medeeathing medeeathing Buna ziua, acum cateva zile am dus si eu un telefon la reparat fiind in garantie (\"garantie pe viata\" de la Cosmote).Acestia au preluat telefonul si l-au ... (vezi toată discuția)
Contract de munca la angajare vladp33 vladp33 Cand trebuie semnat de catre angajat contractul de angajare? Din ce stiu eu, daca nu s-a modificat intre timp, cu o zi inainte de inceperea efectiva a ... (vezi toată discuția)