Buna ziua,
apelez la dumneavoastra pentru ca sa ma lamuresc si sa stiu la ce ma astept. Am un frate plecat in Germania si are nevoie de acest "chestionar pentru constatarea obligativitatii de asigurare/eliberarii de asigurare a muncitorilor sezonieri romani" stampilat si semnat de catre AJOFM Iasi. El nu e nici intr-un fel de concediu, nici angajat aici in romania. Intrebarea este daca pot eu sa obtin chestionarul stampilat fara procura sau fara probleme ?
Va multumesc !
Multumesc.Si eu am fost zilele trecute la AJOFM si nu au vrut sa puna stampila,putand doar sa elibereze o adeverinta.La CNPP mi-au dat formularul E 101 de care spui in germana si romana,dar la fel..au spus ca nu pot stampila si semna pe chestionar,iar angajatorul german ne-a spus ca trebuie neaparat semnat si stampilat la punctul 6(casnic in patrie).Tie ti-a pus direct pe chestionar stampila?
Nu mi-a stampilat nici o institutie "chestionarul pentru constatarea obligativitatii de asigurare" la nici un punct si nici nu m-ai stiu unde sa ma duc. am renuntat.
Dar tie la AJOFM ti-au spus ca daca e chestionarul original stampilat de ZAV-ul german iti poate stampila la orice punct? Mie mi s-a zis ca s-a dezbatut problema in ceva consiliu si nu se poate stampila decat la punctul 2,adica la "independent in patrie".Oricum,este absolut incredibil cat trebuie sa alergi in buc pentru o simpla stampila si semnatura,in comparatie cu alte orase unde s-a aprobat totul in maxim 3 zile,lucru care mi l-au confirmat cunostinte care merg in Germania.
Daca era aprobat de ZAV german cred ca puteau sa faca ceva cei de la AJOFM. In cazul fratelui meu, daca chestionarul era stampilat la punctul 2 era excelent si terminam problema.
Salut!Uite am fost mai devreme la Administratia Financiarara si mi-au spus ca imi pun stampila in 3 ore la punctul 2("independent in patrie"),dar angajatorul vrea neaparat la punctul 6(casnic in patrie)..sper sa rezolv ceva.Ai putea sa mai incerci la Finante,ca s-ar putea sa te ajute la punctul 2.Eu am depus cerere la director,am facut putina presiune la "camera 24" si pana la urma stampileaza la pct 2.Succes!
Urgent
MMina
Tatal meu a lucrat in strainatate (Germania) la munca, in agricultura. Acum a trimis un chestionar, si anume \"Chestionar pentru constatarea obligativitatii ... (vezi toată discuția)