avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cine face legea?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cine face legea?

In urma cu 5 luni am depus o plangere penala impotriva tatalui copiilor mei pt abandon de familie deoarece nu a respectat sentinta devenita irevocabila si plateste pensie alimentara dupa cum doreste el. D-ul maior care se ocupa de dosar mi-a spus ca a fost amanata trimiterea dosarului in instanta pt ca tatal copiilor si-a aranjat peste tot sa nu apara cu venit iar cei de la firmele unde realizeaza venituri au tot amant ,din diferite motive, sa trimita veniturile lui . Astazi am fost vizitata de d-ul maior si mi-a adus la cunostinta ca, in momentul in care au trimis dosarul la Parchet pt a fi trimis in instanta , un domn procuror ( care bineinteles este cunostinta de a fostului sot) i-a spus ca nu trimite dosarul pe rol pana cand copilul meu cel mare in varsta de 14 ani nu da o declaratie in care sa spuna daca tatal lui a avut sau nu grija de ei pe perioada divortului. Din cate stiu eu , un minor nu poate fi interogat decat cu acordul tutorelui si, rolul dosarului penal este de a obliga debitorul sa respecte hotararea judecatoreasca devenita definitiva si irevocabila ( sentinta la care nu s-a facut apel in perioada stabilita de lege).Ce rost are traumatizarea psihica a unui copil care a suferit si asa destul de mult din cauza lipsei de interes a tatalui sau ?Este legala procedura? Sa fiu sincera mie una imi convine sa dea aceasta declaratie fiul meu pt ca asa poate dovedi cat a suferit din cauza tatalui sau dar nu sunt de acord sa fac pe plac unui domn care face tot posibilul sa amane inevitabilul( oameni nevinovati sunt condamnati, poate ati vazut cazul mamei care face inchisoare pt ca nu a avut venit sa plateasca pensia alimentara copilului ramas cu tatal lui si cei doi copii rezultati din casnicia ulterioara stau acum si-si asteapta mama ) . De ce legea nu este la fel pt toata lumea ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:36, 13 Ianuarie 2009
Daca procurorul asa considera are dreptul de a proceda asa.
Legea e la fel pentru toata lumea.Depinde insa de la procuror la procuror.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc mult pt raspuns. In cazul acesta nu pot decat sa sper ca fiul meu va spune adevarul si nu va incerca , din mila si de rusine, sa-si apere tatal , asa cum a facut-o pana acum. Este f dificil pt un copil sa fie pus in situatia asta, indiferent de conditiile in care s-au despartit parintii. De fapt...parintii nu ar trebui sa-si expuna copiii la asemenea situatii . Era minunat daca tatal copiilor se interesa de soarta lor decat sa isi trimita copiii prin instante sl pe la sectii de politie pt o suma derizorie fata de venitul pe care il realizeaza.
Cu stima
Pentru ca este vorba de un caz penal organele judiciare trebuie sa fie bine lamurite cu privire la situatia de fapt.
Daca acuzarea nu este constiinciosa se poate ajunge la achitare pe unele capete din rechizitoriu.
Sunt de acord cu dvs in ceea ce sustineti cu privire la implicatiile referitoere la minor dar asta este situatia.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am facut plangere penala pentru abandon familie lery lery de obicei se solutioneaza sau nu ????luna viitoare este un an de cand nu am primit pensia alimentara,am facut plangere penala dar sunt curioasa cum ... (vezi toată discuția)
Incredintarea provizoriu minor ContSters126924 ContSters126924 Acum 2 ani mi sa dat custodia copilului minor.Decizia a fost definitiva si irevocabila. Anul trecut tatal acestuia a deschis proces pentru incredintarea ... (vezi toată discuția)
Justitie???nu prea cred!!!!!!!!! alinaralu alinaralu Buna ziua,oare numai in Craiova se pot intampla aceste lucruri?Am pe rol un divort de anul trecut cu un minor la mijloc.Am plecat de la judecatorie,apoi am ... (vezi toată discuția)