avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... cum poti anula mutatia cuiva??
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

cum poti anula mutatia cuiva??

Buna ziua....Tocmai am aflat ca o persoana are mutatia la adresa mea,unde nu locuiesc decat eu si sotul meu....Cum am aflat??Era inscrisa pe tabelul de vot....De aproximativ o luna,mi-au tot venit niste mandate postale pe numele acestei persoane,dar cu adresa mea....Nu m-am impacientat ptr ca,mereu sau facut confuzii in legatura cu strada mea,existant atat o strada cat si o intrare cu acelasi nume....
As vrea sa stiu cum ii pot anula aceasta mutatie??????Multumesc anticipat....
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 20:29, 30 Iulie 2012
Poate este vorba de domiciliu, nu de viza de resedinta. Daca aveti apartamentul de mai putin de 10 ani este posibil ca persoana respectiva sa fi avut domiciliul la proprietatea dvs. si nu isi fi schimbat cartea de identitate.
Sau este posibil sa fie o greseala - listele electorale sa nu fie actualizate.

Nu se anuleaza asa usor carti de identitate, oricat de absurd vi s-ar parea ar trebui sa promovati o actiune in instanta prin care sa cereti evacuarea.
Poate totusi este o greseala.
existant atat o strada cat si o intrare cu acelasi nume....

Precizarea dvs conduce la realitatea ca nu poate fi pusa in discutie a "anula aceasta mutatie"
OUG 97/2005 nu prevede cazuri de anulare a mutatiei.
Cel pe care dvs. il banuiti ca are mutatie la adresa dvs., va beneficia de aceasta pana la expirarea actului de identitate ( perioada difera in functie de varsta acestuia).
Puteti face o solicitare la " evidenta persoanei", sa vedeti cum a beneficiat acea persoana de mutatie. Este posibil sa se fi folosit de un act de proprietate anterior al acelei adrese.
Poate fi si o greseala de actualizare si astfel adresa din cartea de identitate a respectivei persoane sa fie eronata. E posibil ca operatorul de calculator sa fi introdus strada iar persoana sa locuiasca pe intrarea respectiva. Sau invers, depinde unde locuiti dvs la imobilul de pe strada X sau intrarea X. Ar fi bine de mers cu o petitie la serviciul de evidenta a persoanelor si daca s-a emis un act cu o adresa eronata sa contacteze dumnealor persoana si sa-i emita un act de identitate corect. Asa se intampla cand cei de la nomenclator stradal din primarii sunt in pana de inspiratie si dau acelasi nume la alei, strazi, bulevarde, piete, intrari sau mai stiu eu ce...
Eu una as dori sa stiu ca-mi vine corespondenta acasa nu pe la cine stie ce necunoscuti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin, domiciliul pe o strada cu numele schimbat prin hcl lenny lenny Buna ziua Socrii mei s-au mutat pe o strada noua acum 10 ani si normal si-au facut buletin pe strada respectiva, dar chiar atunci se schimbase numele ... (vezi toată discuția)
Interzicerea obtinerii unei c.i. provizorie pe adresa ta,a unei alte persoane..... mihasava mihasava Buna ziua....De 3 sapt,primesc mandate postale,pe numele unei persoane,X,care,a stat cu chirie,legal,la o alta proprietate pe care o detineam impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)
Nr. de strada diferit la aceeasi adresa lucian1956 lucian1956 Buna seara, Va prezint o situatie in speranta ca voi primi un raspuns. Locuiesc pe o strada, sa-i zicem strada X, nr. 2. Daca fac o comanda la taxi, mi se ... (vezi toată discuția)