avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Iesire administrator din firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Iesire administrator din firma

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt documentele necesare pentru a iesi din administratia firmei pentru a ramane numai ca si asociat.
Firma are 3 asociati dintre care 2 sunt administratorii, si as vrea sa stiu care sunt drepturile asociatului dupa ce iese din administratie.
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 19:07, 30 Iulie 2012
Ar trebui sa faceti o cerere de convocare a adunarii generale a asociatilor si sa cereti eliberarea d-voastra din functia de administrator precum si descarcarea de gestiune. Apoi veti ramane doar asociat asteptand plata dividentelor, daca ele exista.
Unde trebuie sa fac acesta cerere sau este un model care trebuie completat?
Cum imi dau seama daca exista dividentele?
Cererea o compuneti d-voastra si o adresati asociatilor. Daca lumea este de acord cu demisia d-voastra este suficient sa va intalniti fara sa mai faceti vreo cerere. Are loc adunarea generala si se aproba acest lucru. Apoi in calitatea d-voastra de administrator ar fi trebuit sa stiti cum este cu dividentele, in fond Bilantul anual banuiesc ca si la d-voastra in firma a fost aprobat de adunarea generala a asociatilor si ca uitandu-va la datele din bilant pe care le aprobati, vedeti de acolo daca aveti sau nu profit si ce ati decis sa faceti cu el, etc. etc.
Multumesc pentru explicatiile date.
La Registrul Cometului se depun ceva documente pentru asta?
Bineinteles ca se depun acte la Registru: Hotararea asociatilor de revocare din functia de administrator, Actul constitutiv actualizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala hotararea adunarii generale a asociatilor Nina1 Nina1 In cazul unui srl cu 2 asociati si 2 administratori la depunerea documentelor bilant fiscal este obligatoriu documentul \\\"hotarsemnat de cei 2 asociati (vezi toată discuția)
Administrator firma nicolamaria nicolamaria Buna Sunt administratorul unei firme cu asociat unic, fara a fi eu asociat. Nu am contract de munca pentru functie, in schimb am o hotarare judecatoreasca cu ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant 2007 bogdanc bogdanc buna ziua, am si eu o nedumerire sunt asociat 50% intru-un srl cu 2 asociati din care unul este si administrator. bilantul pe anul 2007 fost depus la ... (vezi toată discuția)