avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cine te apara daca esti dat afara fara motiv????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cine te apara daca esti dat afara fara motiv????

Daca esti dat afara fara un motiv, ti se cere sa predai responsabilitatile altcuiva si ti se sugereaza ca pt tine se va gasi o solutie de salarii compensatorii ... desi nu ai fost informat ca esti dat afara sau altceva de felul asta, ce ar trebui facut ?
este foarte urgent, pt ca azi s-au intamplat toate astea.
se poate apela la avocatul poporului ... sau cum anume pt ca e cam greu sa platesti un avocat daca tocmai se discuta sa ramai fara job.
Cel mai recent răspuns: veronik , utilizator 13:46, 14 Ianuarie 2009
Buna seara,

raspunsul il gasim in decizia de concediere. Trebuie vazut care este motivul concedierii si daca este legal ce s-a facut acolo.

av. Boncu
DUmneavoastra in primul rand ...trebuie sa va aparati...pastrandu-va calmul!
daca s-a luat deja o masura, va sfatuiesc sa faceti o cerere prin care sa solicitati explicatii cu privire la masura. Aveti grija sa aiba numar de inregistrare.

Daca nu va mai vor, ei trebuie sa faca primul pas.In orice caz, trebuie sa va prezentati la munca si sa aveti ...nervii tari, chiar daca este neplacut.

Asteptati.Nu, nu avocatul poporului.
Daca nu aveti posibilitati, cititi putin din codul muncii. Acolo veti gasi situatiile in care se poate dispune concedierea si pentru ce motive.

Daca aveti sindicat, incercati sa vorbiti cu ei.
Daca nu, tot un avocat va poate ajuta sa treceti mai usor peste moment.

av. Ileana Schwarz
Daca a fost emisa decizia de incetare a raporturilor de munca acolo se precizeaza si motivele. Daca considerati ca vi s-a facut o nedreptate apelati la un specialist. pentru conflictele de munca nu se plateste taxa de timbru si puteti fi asistat din oficiu daca nu aveti alta solutie de plata avand in vedere ca ulterior va puteti recupera banii platiti ca onorariu. Postati decizia si va putem indruma mai bine
Nu exista nici o decizie.
S-a intamplat asa:
I s-a dat o decizie prin care trebuie sa predea toate informatiile necesare jobului unei alte persoane si dupa ce i s-a dat decizia asta (doar atat scrie in ea si este emisa in septembrie 2008) i s-a sugerat ca pentru el se va gasi o solutie sa i se ofere cateva salarii compensatorii. Nu are nici o decizie ca i se incheie contractul de munca incepand cu data de ... sau motivele sau ceva scris si semnat de CEO, sau de HR .. nimic. doar ca azi trebuie sa predea totul si ca exista posibilitatea acelor salarii ... nu-ti ofera nimeni salarii daca ramai acolo unde esti. Initial (acum vreo 2 luni maxim) a fost vorba ca va mai veni cineva care sa supervizeze tot departamentul si ca jobul lui va ramane asa cum e.
acum, de exemplu, se insista sa nu plece de la serviciu pana nu preda torul, desi programul de munca s-a terminat.
Adica de maine sa nu mai vina?


Oricum nu se poate modifica unilateral CIM, din ce ce povestiti inteleg ca se schimba felul muncii ...sau ce se intampla acolo?

Atentie!!!sa nu semneze nimic!
av. Schwarz
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2009
Ileana Schwarz, Avocat

Alte discuții în legătură

Demisie fortata sau concediere? did_oana did_oana buna ziua, sunt angajata de aproape 1 an ca agent de vanzari si astazi seful meu direct m-a informat ca relatia noastra de colaborare nu mai merge si ca ar ... (vezi toată discuția)
Preaviz Marius-Alexandru Marius-Alexandru Buna seara! O intrebare, mai am preaviz pana pe 27/12 si astazi le-am comunicat sefilor ca mai vin doar pana vineri, ei au inceput sa ma ameninte ca daca nu ... (vezi toată discuția)
Preaviz cu probleme sau nu nileni nileni in luna decembrie am fost in concediu medical pentru ingrijirea copilului pina la 7 ani. apoi pe 23.12 si 24.12 am lucrat.dupa terminarea programului mi-am ... (vezi toată discuția)