avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie Alimentara Legislatie Curenta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie Alimentara Legislatie Curenta

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o problema legata de o pensie alimentara pe care viitorul meu sot este fortat s-o platesca.
Copilul este recunoscut de el dar nu a fost casatorit cu acte cu mama, timp de 10 ani nu si-a vazut copilul din cauza ostilitatilor familiei fostei concubine,
Acum brusc este amenintat cu judecata daca nu plateste, se poate dovedi ca nu a avut nici un fel de contact cu ea din cauza familiei,
Este legal sa fie fortat sa plateasca chiar daca nu a vazut copilul in 10 ani?
Cat se poate cere sa plateasca retroactiv?
Se poate sa renunte la drepturile parentale?

Va multumesc pentru ajutor.
Cumva banii ajung la copil ca acel copil mananca, se imbraca, are nevoie de rechizite, intocmai ca alti copii.
Multumesc, la fel
situatie este destul de delicata dar puneti problema foarte prost : un copil ca sa traiasca are nevoie de multe iar tatal este obligat nu numai de lege dar si moral sa aibe si el partea de intretinere al copilului . Deci bine ar fi sa incheie la notar un document in care sa stabileasca suma fixa pe care el va trebui sa o plateasca ( bine ar fi sa faceti asa sa nu treceti prin instanta pentru ca poate va trebui sa plateasca si cheltuieli de judecata ), iar luna de luna sa vireze intr-un cont sau prin mandat postal ca sa aibe el dovada ca a platit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata nepasator- pensie de intretinere laurazom laurazom Buna ziua, am un copil de 1 an si 4 luni, iar tatal lui l-a vazut doar de doua ori pana acum. Anul acesta nici macar telefonic nu s-a interesat de copilul lui. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neachitata - posibilitate schimbare domiciliu minor cmarian90 cmarian90 Buna ziua, Sora mea a avut un divort cu minori, a divortat in februarie 2012, copilul a ramas la tatal lui, trebuie sa plateasca 25% din venitul ... (vezi toată discuția)
Cerere platã retroactivã a pensiei alimentare ovidiu691sorin ovidiu691sorin Conform Hotărârii judecătoreşti din anul 2006, rămasă definitivă, trebuia să primesc pensie alimentară pentru doi copii minori în vârstă de 12 ... (vezi toată discuția)