avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta vechime

buna ziua,
lucrez la o societate, iar printre alte atributii am si pe acelea de HR.
imi solicita un fost angajat (1997-1998) o adeverinta de vechime pt. pensie.
nu stiu ce ar trebui sa contina acea adv.: perioada in care a lucrat la soc. noastra sau o adv. cu toate modificarile survenite in acea perioada (in care exista carnet de munca).
ma poate ajuta cineva?
multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 30 Iulie 2012
Adeverinta de vechime trebuie sa ateste faptul ca salariatul a lucrat in perioada de la data ... pana la data ...., conform unui model anume acceptat de ITM. Daca da-tio cautare pe net chiar si acum pe unele site-uri ale ITM gasiti modele diverse.
Sa inteleg ca nu i s-a intocmit carnet de munca la momentul respectiv? sau care este motivul solicitarii?
Din adeverinta de vechime trebuie sa reiasa clar perioada lucrata la voi, functia, conditiile de munca, salariul primit, sporurile, primele, orice drepturi banesti primite, data de incetare, articolul si faptul ca societatea a retinut si virat toate contributiile aferente.
Nu cumva solicita o adeverinta pentru sporuri sau pentru grupa de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime lilianan lilianan Buna ziua, pentru depunerea dosarului de pensionare angajatorul trebuie sa elibereze adeverinta de vechime, dupa 01.01.2011. Cum eliberez adeverinta, ce ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime 2011 ContSters60781 ContSters60781 As dori sa intreb angajatorii (reprezentantii lor) ce fel de adeverinte de vechime elibereaza angajatilor a caror contracte de munca inceteaza in anul 2011 si ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverinta vechime Buburuzsa Buburuzsa Buna ziua! Am lucrat anterior la o societate comerciala, in prezent lucrez in alta parte. Dat fiind faptul ca la locul actual de munca mi s-a pierdut cartea de ... (vezi toată discuția)