avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cautata cu lumanarea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cautata cu lumanarea

Domnilor, cu respect va infatisez urmatoarele si astept de la Dumneavoastra un sfat sau o recomandare.
Sunt preot. Probabil stiti, salariul unui preot nu este suportat integral de la stat ci statul da o indemnizatie iar restul salarizarii se face din fondurile proprii ale parohiei, din serviciile religioase. Am primit de la unitatea superioara o instiintare ca mi s-a facut "un control fulger" (de care eu nu stiu) si ca au fost gasite la vanzare la parohia mea, lumanari de alta provenienta decat cele facute la unitatea superioara. Prin urmare, s-a dispus de catre unitatea superioara sa mi se retina indemnizatia de la stat, pe 3 luni. Aceasta retinere ma distruge financiar, deoarece refuz sa-mi impovarez credinciosii cu taxe care nu-si au locul in domeniul de care vorbim. Ce pot face? Multumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
alex9ys, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex9ys , utilizator 11:51, 4 August 2012
Din cate ati postat dvs , nu cred ca veti obtine acest lucru .. insa incercarea moarte n-are.
Voi face tot posibilul sa nu ajung in instante civile.Nu din alte motive ci, stiti la ce ma refer, sa nu contribui si eu la imaginea deja erodata a BOR. Ma doare sufletul ca am ajuns aici. Dar este ca o monada, "ai mei" nu ma asculta, daca merg in instanta, ajungem de rasul lumii. Chiar nu stiu ce sa fac. Nu sunt bogat, sunt, cred, cel mai sarac preot din BOR. Am un carnet de CEC cu 5 lei pe el, un Ford din 1995 si 100 mp de teren in zona rurala. Toti banii care mi-au trecut prin mana, au ajuns fie in reparatiile bisericii si ale casei parohiale, care casa nu este a mea, fie la bolnavi fie la nevoiasi. Am toate actele care dovedesc ce spun si ma supun oricarui control indiferent din ce segment al societatii ar veni. Chiar nu stiu ce sa fac. (nu ma plang ca "sunt sarac"; cand m-am facut preot, nu m-am facut sa-mi umflu conturile ci pur si simplu pentru ca mi-a placut, dupa cum ador in continuare aceasta profesie; vreau doar sa pot trai omeneste eu si familia mea, atat si nimic mai mult)..... Da, si mai am 1800 ron in contul parohiei......
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
alex9ys, utilizator
Nu stiu ce alta solutie sa existe, daca in sanul Bisericii Ortodoxe se intampla asa ceva ... cred ca totusi o audienta la prea-maritii conducatorii ai BOR poate va ajuta sa gasiti o cale de solutionare a acestei probleme cu care va confruntati.
Va multumesc pentru sfat si pentru incurajare. Voi merge in audienta si voi vedea ce se va mai intampla. Iubesc Biserica si nu cred ca cei care "lucreaza" asa, sunt exponentiali. Pacat; mare pacat. Va multumesc inca o data.
As dori insa, daca exista cineva care stie sigur, care este statutul meu, ca si preot, privind salarizarea. Eu unul, marturisesc ca nu stiu. Eu am o indemnizatie de la Stat, ca un fel de ajutor, o contributie, iar restul salarizarii se face din parohie. Ca se face, ca nu se face, eu platesc impozite la intregul salariu plus sarcinile de angajator. Si atunci, retinerea indemnizatiei, este sau nu este legala? Indemnizatia vine de la Stat, prin Secretariatul Cultelor.

Alte discuții în legătură

Intrebarea unui enorias enorias enorias Buna reprezint 99% din enoriasii unei parohii ortodoxe din judetul arad. in urma cu cateva luni am ramas fara preot in urma decesului preotului de la noi si ... (vezi toată discuția)
Biserica este considerata autoritate contractanta in sensul ordonantei 34/2006 nelu-razvy nelu-razvy buna seara. vin cu rugamintea de a ma lamuri intr-o situatie. primaria unei comune acorda o finantare nerambursabila din fonduri publice pentru activitati ... (vezi toată discuția)
Interpretare articol lege mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Se poate va rog o parere/ interpretare la art. 23(2) din Regulamentului Cimitirelor din Biserica Ortodoxa Romana 2020 ? (vezi toată discuția)