avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cautata cu lumanarea
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cautata cu lumanarea

Domnilor, cu respect va infatisez urmatoarele si astept de la Dumneavoastra un sfat sau o recomandare.
Sunt preot. Probabil stiti, salariul unui preot nu este suportat integral de la stat ci statul da o indemnizatie iar restul salarizarii se face din fondurile proprii ale parohiei, din serviciile religioase. Am primit de la unitatea superioara o instiintare ca mi s-a facut "un control fulger" (de care eu nu stiu) si ca au fost gasite la vanzare la parohia mea, lumanari de alta provenienta decat cele facute la unitatea superioara. Prin urmare, s-a dispus de catre unitatea superioara sa mi se retina indemnizatia de la stat, pe 3 luni. Aceasta retinere ma distruge financiar, deoarece refuz sa-mi impovarez credinciosii cu taxe care nu-si au locul in domeniul de care vorbim. Ce pot face? Multumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
alex9ys, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex9ys , utilizator 11:51, 4 August 2012
Salarii de bazã pentru personalul clerical încadrat în unitãţile bugetare sunt stabilite prin Legea nr.284/2010 , Anexa II, capitolul III.


Va multumesc frumos pentru mesaj. Dar as vrea sa-mi spuneti, in ce conditii imi poate fi retrasa indemnizatia de la Stat? Ce lege sau hotarare poate sta la baza unei astfel de decizii? Cu alte cuvinte, aceasta indemnizatie imi poate fi retrasa discretionar, direct, de catre mai-marii mei sau imi poate fi retrasa doar in baza unei legi a Statului roman? Imi poate fi retrasa in cazul unei abateri administrative a mea (nereguli financiare, proasta gestiune, etc) sau disciplinar (neascultare canonica, etc)? Retragerea indemnizatiei si porunca de a-mi face salarizare din fonduri proprii contravine Legii pe care mi-ati trimis-o? Indemnizatia face parte din salariu, ca un tot unitar sau este doar un ajutor, din punct de vedere legal, care nu se asimileaza salariului? Adica (imi cer iertare, cred ca v-am ametit de cap), daca mi se ia din salariul brut de 1285 suma de 795, cat este indemnizatia, se poate socoti un abuz sau nu, in conditiile in care mi se spune sa-mi fac salarizare din fonduri proprii? Va multumesc si iertati-ma...
Indemnizatia nu poate fi retrasa ...
Inca nu am fost la salarizare. Dar dupa cum scrie in hartia primita, este foarte posibil sa nu mai fiu pe lista cuprinzand personalul clerical cu indemnizatie de la Stat. De altfel, si personalului neclerical, la noi in Eparhie, se ia anual pe o luna indemnizatia si se da altora, dupa explicatiile dumnealor, si tot asa, cu porunca de a se face salarizarea din fonduri proprii. E un mic haos, la urma-urmei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebarea unui enorias enorias enorias Buna reprezint 99% din enoriasii unei parohii ortodoxe din judetul arad. in urma cu cateva luni am ramas fara preot in urma decesului preotului de la noi si ... (vezi toată discuția)
Biserica este considerata autoritate contractanta in sensul ordonantei 34/2006 nelu-razvy nelu-razvy buna seara. vin cu rugamintea de a ma lamuri intr-o situatie. primaria unei comune acorda o finantare nerambursabila din fonduri publice pentru activitati ... (vezi toată discuția)
Interpretare articol lege mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Se poate va rog o parere/ interpretare la art. 23(2) din Regulamentului Cimitirelor din Biserica Ortodoxa Romana 2020 ? (vezi toată discuția)