avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea dreptului de uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea dreptului de uzucapiune

Buna ziua! As dori sa aflu daca se poate mosteni dreptul de uzucapiune, mai precis: mostenitorul ar putea obtine dreptul de proprietate asupra unui imobil in care au locuit parintii. Acestia au cumparat cu acte redactate de mana imobilul in urma cu mai mult de 10 ani de la o persoana care il detinea tot fara acte oficiale ci tot act de vanzare-cumparare scris de mana. Mentionez ca toate impozitele au fost platite chiar si de mostenitor. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Anayllyl , utilizator 18:07, 30 Iulie 2012
Puteti merge pe jonctiunea posesiei. Este o actiune destul de dificila, trebuie sa gasiti mostenitorii celui ce a vandut pe chitanta sub semnatura privata. Este bine ca sunteti inscrisi pe rolul fiscal. In principiu trebuie vazut cine a fost proprietarul care a detinut de drept, cu acte autentice acel imobil, deoarece cel de la care au cumparat parintii dvs. nu avea calitatea de proprietar in sensul legii.


Multumesc pentru promptitudinea raspunsului si pentru sfatul dat. Problema vine din faptul ca nu eu sunt mostenitorul. Acesta vrea sa vanda acest imobil unor rude apropiate mie. La inceput a spus ca a inceput un proces prin care sa obtina actul de proprietate al imobilului pentru ca apoi sa le propuna cumparatorilor sa le vanda dreptul de mostenire. Este posibil asa ceva. Din cate am mai citit si eu , dreptul de uzucapiune este pentru persoana care locuieste in imobil, nu stiu cat ar fi pentru mostenitor si cu atat mai mult nu stiu daca se poate vinde. Ar putea fi la mijloc o inselaciune? Va multumesc anticipat pentru lamurire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de proprietate miky3110 miky3110 Buna ziua! Am si eu o problema si as dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat! Acum 30 de ani,tatal meu,acum decedat a cumparat impreuna cu mama o casa pe ... (vezi toată discuția)
Acte Mario alexandru Mario alexandru Buna Ziua mama mea a cumparat o casa in anul 1999,nu detine acte in original doar chitante de mana intre ea si proprietara anteriora cu martori,daca dorim sa ... (vezi toată discuția)
Solutii (pre)achizitie teren fara act proprietate enderalex enderalex buna ziua, va rog sa ma ajutati cu sfaturi sau solutii privind urmatoarea situatie. doresc sa cumpar un teren in bucuresti, cu o casa inregistrata in ... (vezi toată discuția)