avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte

Buna Ziua mama mea a cumparat o casa in anul 1999,nu detine acte in original doar chitante de mana intre ea si proprietara anteriora cu martori,daca dorim sa facem actele legale,este necesar sa dam in judecata proprietara anterioara?sau ne putem înțelege amiabil la notar?mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Mario alexandru , utilizator 23:18, 22 Decembrie 2020
Daca vanzatoarea este de acord sa se prezinte la un birou notarial si sa va semneze un contract de vanzare in forma autentica, nu este nevoie sa o dati in judecata.
Procedati la intabularea dreptului de proprietate.
In baza unui inscris sub semnatura privata nu puteti face nicio conventie la notar.
In principiu puteti solicita vanzatorului, daca traieste, doar in cazul in care are acte de proprietate, sa va faca vanzarea sub forma unui contract autentic. Daca vanzatorul nu are acte, ma refer la contract sau sentinta, pentru imobilul, casa si probabil teren, atunci va trebui sa cautati adevaratul proprietar, sa introduceti o actiune pe accesiune si uzucapiune, eventual prin jonctiune de posesii.
Din 1999 si pana acum nu s-au scurs cei 30 de ani pentru uzucapiune, Sunt alte criterii care sa va dea posibilitate sa deveniti proprietari "cu acte in regula".
Functie de zona unde este amplasat imobilul, pana in 2023 se va efectua cadastru sistematic, si cei care nu detin acte vor fi inscrisi in cartea funciara ca posesori de fapt. La impozite si taxe locale sunteti inscris?
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2020
Alexandrina Mihai,
Da este înscris tatăl la impozit ca fiind reprezentatul legal al respectivei proprietare,are tot la zi doar ca nu sunt pe numele lor.dansa deține actele de moștenire a părinților ei,doar ca părinții au avut ceva probleme de sănătate și nu aveau bani sa faca atunci actele,și acum am reusit sa le strâng suma respectiva pentru întocmirea actelor mai ales ca ex proprietara dorește să îi dea in judecată.sa numai existe nimic pe numele ei,să îi oblige sa isi faca actele cum ar venii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultimul proprietar pcarmen2 pcarmen2 as dori sa achizitionez un teren care a fost cumparat acum 30 de ani cu chitanta de mana .la ora actuala acea chitanta nu mai exista,insa impozitul a fost ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dreptului de uzucapiune Anayllyl Anayllyl Buna ziua! As dori sa aflu daca se poate mosteni dreptul de uzucapiune, mai precis: mostenitorul ar putea obtine dreptul de proprietate asupra unui imobil in ... (vezi toată discuția)
chitanta de mana Camy 70 Camy 70 Buna ziua! Doresc si eu o lamurire, daca am cumparat in urma cu multi ani un imobil cu chitanta de mana si am pierdut chitanta mai pot obtine acte de ... (vezi toată discuția)