avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... protejarea unei mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

protejarea unei mosteniri

Am un teren primit primit mostenire de la parintii mei ; vreau sa-l vind si banii obtinuti sa-i pun intr-un cont si sa-i folosesc cum cred eu de cuviinta ; ce ar trebui sa fac pt ca in cazul unui divort si partaj sotul meu sa nu ridice pretentii asupra banilor sau asupra bunurilor ce voi cumpara cu ei? multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: lucica3 , utilizator 16:23, 30 Iulie 2012
Sa faceti mentiunea in actul prin care dobanditi bunurile respective ca sumele provin din mostenirea dvs., sau sa incheiati o conventie matrimoniala la un notar prin care sa mentionati regimul matrimonial dorit ( cel al separatiei de bunuri)
multumesc mult pt raspuns ,dar ca sa fiu mai clara eu vreau sa-mi cumpar materiale de constructie pt a-mi face casa pe un teren tot al meu mostenit...nu cred ca se poate scrie pe facturile de caramida, fier beton... de provenienta banilor ,iar sotul meu sub nici o forma nu ar accepta un alt regim matrimonial. Va rog ziceti-mi mai exista vreo cale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea mea - cumparam impreuna cameliaagafia cameliaagafia Am un apartament mostenire de la mama mea. In cazul in care il vand si eu si sotul cumparam o alta casa impreuna, pot sa o pun numai pe numele meu? Sau ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa parinteasca jewelled jewelled In urma decesului parintilor in 2011, am mostenit impreuna cu sora mea un apartament. Sora mea fiind persoana cu handicap este in ingrijirea mea. In martie ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unei case crystyyy83 crystyyy83 buna ziua as vrea sa stiu si eu daca sotia poate sa cumpere o casa numai pe numele ei si daca nu cum se poate face ca sa nu apara numele meu in acte escluzand ... (vezi toată discuția)