avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pentru prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pentru prenatal

Am si eu o intrebare mar interesa si pe mine sa stiu eu am nascut pe data de 5 iulie si sunt acele 120 de zile care tre sa le iei,acum ca am nascut tre neaparat sa le iau sau intrerup medicalul si stau in alea 42 de zile fara plata astept si eu raspuns va multumesc
Cel mai recent răspuns: maria_cseh , utilizator 00:33, 31 Iulie 2012
Concediul de maternitate este de 126 zile calendaristice.Pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterte copil pana la un an sau doi ani, este obligatoriu sa aveti cel putin 42 de zile de concediu de maternitate dupa nasterea copilulul.Bineinteles ca pentru aceasta
indemnizatie, aveti nevoie si de indeplinirea conditiilor prevazute la art 2 din OUG 111din

2010 care reglementeaza acordarea acestui drept.
Nu ești obligată să iei cele 126 de zile. Se consideră obligatoriu cele 42 de zile începând cu data în care s-a născut copilul.Totuși, este mai convenabil să intri în pre/post natal, deoarece se calculează cu 85% din media veniturilor brute pe ultimele 6 luni față de 75% din media veniturilor nete pe 12 luni lucrate, ceea ce înseamnă că vei lua puțin mai mult față de salariul care-l primești dacă mergi la serviciu.
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
maria_cseh, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal sau postnatal obligatoriu? oanaelena22 oanaelena22 buna ziua am doua intrebari in legatura cu concediu pre / post natal, stiu ca este un total de 126 zile, din care 42 obligatorii dupa nastere, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Cateva lamuriri pentru gravidute va rog :) Marioara2011 Marioara2011 Sunt o graviduta care intentioneaza de la data de 1 Septembrie sa intre in concediu de risc maternal. La acea data voi fi in saptamana a 22-a cea ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Rody 85 Rody 85 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: contractul meu de munca expira la 1 martie 2015 si avand 12 luni anterioare lucrate pot intra in crestere ... (vezi toată discuția)