avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama singura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama singura

Sunt insarcinata,doresc sa imi duc la bun sfarsit sarcina si sa am copil sanatos pentru care voi face tot ce imi sta in putinta sa ii fie bine.
Problema mea : iubitul meu m-a parasit,stateam impreuna si s-a luat si s-a dus la masa, m-a lasat insarcinata, el vrea avortul ,
iar acum cand il tin m-a amenintat ca nu e nici o problema dar daca il tin copilul va creste langa el .
Nu-i asa ca nu mi-l va putea lua ? Va rog frumos sa ma ajutati !
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 19:07, 2 Octombrie 2012
Nu poate sa il ia de langa dumneavoastra,in prima faza ar trebui sa il recunoasca ca sa aiba drepturi.
Pe langa faptul ca nu vi-l poate lua,daca el va paraseste,nu va veti casatori,etc,el va trebui sa plateasca pensie alimentara.
Tarzan2012 a scris:

Pe langa faptul ca nu vi-l poate lua,daca el va paraseste,nu va veti casatori,etc,el va trebui sa plateasca pensie alimentara.

Pensia alimentara se stabileste prin lege dupa venitul persoanei respective .Plus de asta ar trebuie sa il recunoasca in prima faza de buna voie sau prin acel test de paternitate care este scump si se suporta de persoana care cere testul din cate stiu.
nu ti.l va putea lua daca nul declara pe numele lui,eu imi cresc sing copilul de 4 ani si jum si el nu si.a dat interesul si e fericit copilul doar ca iti va pune cate o intrebare de ai impresia ca lar invata cineva dar in rest o sa fie bine. si test de paternitate daca iti cere si tu nu vrei sa se atinga cineva de copil nu se va face fara acordu tau. si stai linistita ca nu.l va intereasa nimic va fece doar scandal atat ai grija la depresie postnatala in rest succes
Daca nu il recunoaste, nu va avea nici un drept legal asupra acestui copil.
Daca insa il va recunoaste, va obtine cu siguranta un program de vizita (stabilit in functie de varsta copilului), iar tu poti sa soliciti pensie alimentara care, la randul ei, va fi stabilita in functiile de veniturile tatalui biologic.

Nastere usoara!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, care sunt șansele ca, dacă intentez proces pentru ... Gabriela.vd Gabriela.vd Buna ziua, Care sunt șansele ca, dacă intentez proces pentru tăgada de paternitate și stabilirea filiației, judecătorul sa dea custodie comuna? ... (vezi toată discuția)
Refuzul testului de paternitate ancamari ancamari Buna ziua, intrebarea mea e putin diversa, vad ca toti fug de recunoasterea copilului imputata de mama care vrea un tata copilului ei, eu sunt o ... (vezi toată discuția)
Mă poate obliga fost meu iubit să fac testul de paternitate ... Mihaelayasmina Mihaelayasmina Bună seara... Când eram însărcinat în 4 luni părinții lui m-au dat afară din casă lor . Partenerul meu nu sa opus , și eu a trebuit să plec la ... (vezi toată discuția)