M-ar interesa sa stiu ce raspundere am in cazul de mai jos:
Am o proprietate privata, ingradita cu gard de sarma, nu locuiesc acolo, dar aveam 4 catelusi. In ultima vreme mi-a fost taiat gardul de vreo doua ori si mi s-a furat cate un caine.
Ma gandesc sa electrific gardul (cu un curent "neucigator"), alta masura nu mai stiu; voi pune placute de atentionare in mai multe locuri cu "Atentie gard electrificat!" sau ceva de genul acesta.
Intrebare:
1. In situatia in care raufacatorii se electrocuteaza, ce raspundere am?
2. Raspund sau nu?
daca persoana,hotul, decedeaza in urma contactului cu gardul tau electrificat, raspunzi caci e infractiune;
solutiile ar fi: sa stai sa il pandesti si sa-l predai politiei sau sa sesezezi organele de cercetare penala care prin mijloace "specifice" vor incerca sa "rezolve" situatia.
DESPRE CE PROPRIETATE ESTE VORBA DOAR TEREN SAU SI LOCUINTA. LUATI MASURA SESIZARII ORGANELOR ABILITATE SAU INSTALATI-VA UN SISTEM DE ALARMA. DACA IN URMA INCERCARII EFRACTIEI, FAPTUITORUL SUFERA VRE-O VATAMARE AVEM DE AFACE CU LVATAMARI CORPORALE SAU UCDERE IN FORMA AGRAVANTA(EU UNA ASA V-AS INCADRA) NIMENI NU-SI FACE DREPTATE FARA A APELA LA INSTITUTIILE LEGALE. DEOARECE CUNOASTETI PROCEDURA PE CARE O AVETI DE URMAT SI VA-TI PREGATIT CU INTENTIE ACEST PLAN DE ELECTOROCUTARE- REALIZATI PERICOLUL LA CARE EXPUNETI POATE SI O ALTA PERSOANA CARE NU ARE EFECTIV NICI-O VINA SI DIN INTAMPLARE SAU PRINTR-UN JOC AL SORTI ATINGE ACEL GARD(COPII JUCANDU-SE, ETC) SPER CA ATI LUAT CUNOSTIINTA DE ACESTE CONSIDERENTE SI VA ROG SA ANALIZA-TI MULT MAI SERIOS. DACA AVETI ALTE PARERI VA ASTEPT LA WWW.CONSULTANTAJURIDICA.HOME.RO
pui_horatiu a scris:
>M-ar interesa sa stiu ce raspundere am in cazul de mai jos:
>Am o proprietate privata, ingradita cu gard de sarma, nu locuiesc acolo, dar aveam 4 catelusi. In ultima vreme mi-a fost taiat gardul de vreo doua ori si mi s-a furat cate un caine.
>Ma gandesc sa electrific gardul (cu un curent "neucigator"), alta masura nu mai stiu; voi pune placute de atentionare in mai multe locuri cu "Atentie gard electrificat!" sau ceva de genul acesta.
>Intrebare:
>1. In situatia in care raufacatorii se electrocuteaza, ce raspundere am?
>2. Raspund sau nu?
raspunderea penala este atrasa intrucat savarsiti fapta cu intentie directa (premeditare fata de eventualul raufacator) si intentie indirecta fata de alte persoane
va sfatuiesc sa nu faceti o asemenea instalatie intrucat practica judiciara a retinut aceasta solutie
preferabil ar fi o instalatie de alarma silentioasa daca doriti prinderea hotului sau chiar sonora daca vreti doar sperierea lui