avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Invoire
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Invoire

Buna ziua. Sunt functionar public la o primarie comunala de 11 ani .La alegerile locale din iunie 2012 a iesit un primar comunist dupa parerea mea.Sa explic de ce cred eu asta si va rog frumos sa-mi raspundeti daca este legal ce mi-a cerut comunistul.Am avut o programare cu copilul la un medic si am mers sa ma invoiesc de la ora 14.00 pana la ora 16.30 (pana la terminarea programului ).Programarea era la 15.30 ,am vorbit cu asistenta sa ma programeze dupa 16.30 dar nu s-a putut.Individul mi-a cerut sa scriu pe o hartie ca doresc o invoire de 2 ore si jumatate ,sa-i pun data ,sa o semnez si sa o prezint la el.
Exista in vreo lege vreun articol in care se mentioneaza ca eu trebuie sa-i prezint asa ceva ?Chiar nu am auzit pe nimeni sa ceara asa ceva doar e vorba de o problema medicala nu am cerut invoire ca sa merg la cosmetica .Va rog raspuns urgent , vreau sa stiu daca sa scriu asa ceva sau nu .
Va multumesc !
Si mai mult aceste ore vi se pot scadea si din timpul de lucru, adica din salariu.
Codul muncii prevede un anumit numar de ore si un anumit program pe care trebuie sa-l respectati.


[Mesaj editat - offtopic]
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Invoirea nu este specificata in Codul Muncii si nici nu cred ca poate fi considerata concediu fara plata. Daca la nivelul unitatii exista regulament intern sau regulament de ordine interioara, acolo poate fi prevazut cazul invoirii (ca si modalitatile de acordare a acesteia: pe baza de cerere, aprobare, etc).
Acum, din moment ce primarul a fost de acord, faptul ca v-a pus sa faceti cerere nu ar fi chiar un "comunism" atat de mare: ganditi-va ca venea cineva cu o cerere ce trebuia rezolvata urgent, exact in perioada cat dvs. lipsiti... ori poate primarul, pana se "rodeaza" doreste sa stie exact pe unde-i sunt salariatii... Comunism adevarat era daca nu va zicea nimic, nu exista o cerere cu rezolutia "aprobat" pe ea si la pontajul lunar va taia din orele de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! stie cineva daca legea permite ca in cadrul primariilor, ... Rulea Rulea Buna ziua! Stie cineva daca legea permite ca in cadrul primariilor, vinerea poate fi zi scurta? Adica programul sa fie de 5-6 ore in loc de 8 ore cum prevede ... (vezi toată discuția)
300 lei pt ochelari oferiti de angajator/ invoire program de 10h TaraTara TaraTara Buna ziua, Lucrez de mai bine de 6 luni intr-un call center, 7h20+40 min pauza/zi, cu 2 monitoare in fata, cu 2 clienti, ritm de lucru alert, un job extrem ... (vezi toată discuția)
Cerere concediu odihna-obligatoriu de intocmit? moniklauleanu moniklauleanu Salariatii ce isi efectueaza concediul de odihna conform planificarii efectuate mai au obligatia de a inainta o cerere scrisa angajatorului inainte de a intra ... (vezi toată discuția)