Buna ziua,
In anul 2008 am incheiat un contract de furnizare marfuri cu o firma din Sibiu. Am livrat marfurile in totalitate dar firma din Sibiu a refuzat sa ne plateasca suma de 70000RON.
Am incercat pe mai multe cai sa ne recuperam banii la ultima actiune apeland la prevederile OUG 119/2007. Am depus la Judecatoria Sibiu actiunea de recuperare a creantei. Dupa mai multe termene, termene la care noi am fost intotdeauna prezenti iar debitoarea nu a fost niciodata reprezentata de cineva, la termenul din 26-01-2012, cauza a ramas in pronuntare. Nici pana in prezent nu am primit hotararea instantei de judecata.
In 16-07-2012, am primit prin posta o somatie de executare silita si in copie hotararea data in dosarul in care noi solicitam obligarea debitoarei la plata sumei pe care ne-o datora.
Am lecturat hotararea de unde am constatat ca actiunea ne-a fost respinsa si am ramas stupefiati de cum a fost redactata Am sa va redau in cele ce urmeaza cateva citate din hotararea data de completul de judecata de la Jud. Sibiu din data de 26-01-2012:
- La apelul pronuntat in sedinta publica a raspuns pentru creditor -av Pop Al, debitorul fiin lipsa. Procedura completa"
- "Reprezentantul debitorului av. Pop Al, ..........." !!!!!! Deci, vine Samantha face o vraja si apare si reprezentantul debitorului, aceeasi persoana ca si in cazul nostru: av. POP AL. Pun si eu o intrebare fireasca: Cum ete posibil asa ceva?
- "Reprezentantul debitorului av. Pop Al. solicita admiterea actiunii asa cum a fost formulata. Fara cheltuieli de judecata"
Eu inteleg ca in urma cererii avocatui debitoarei, in sensul ca a cerut admiterea actiunii noastre asa cum a fost formulata de noi, instanta ar fi trebuit sa ne dea castig de cauza. Cu toate astea instanta ne-a respins actiunea si ne-a obligat si la plata de cheltuieli de judecata .
Ce parere au membrii forumului? E posibil asa ceva. Ce pot face pentru a indrepta nedreptatea facuta de acest complet de judecta ( format dintr-un singur judecator si un grefier) . Hotararea este irevocabila.
Astept un raspuns de ajutor.
Multumesc
Va trebui sa formulati o cerere ,, in drept comun" - in pretentii, unde aveti posibilitaea de a administra o gama mai larga de probe.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Oug 199/2007
bottacin
BUNA ZIUA
SUNT ASOCIAT LA O SC IN ITALIA A CARUI ADMINISTRATOR ESTE CETATEAN ITALIAN , AM VANDUT UNEI SC IN ROMANIA UTILAJE IN VALOARE DE AP. 90000EURO ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007
iuliamariana
Buna ziua,
- somatie de plata OUG 5/2001 - respinsa
- am introdus o alta cerere la judecatorie in baza OUG 119/2007
Solutie : excepţia puterii de ... (vezi toată discuția)