avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... OUG 119/2007
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

OUG 119/2007

Buna ziua,
In anul 2008 am incheiat un contract de furnizare marfuri cu o firma din Sibiu. Am livrat marfurile in totalitate dar firma din Sibiu a refuzat sa ne plateasca suma de 70000RON.
Am incercat pe mai multe cai sa ne recuperam banii la ultima actiune apeland la prevederile OUG 119/2007. Am depus la Judecatoria Sibiu actiunea de recuperare a creantei. Dupa mai multe termene, termene la care noi am fost intotdeauna prezenti iar debitoarea nu a fost niciodata reprezentata de cineva, la termenul din 26-01-2012, cauza a ramas in pronuntare. Nici pana in prezent nu am primit hotararea instantei de judecata.
In 16-07-2012, am primit prin posta o somatie de executare silita si in copie hotararea data in dosarul in care noi solicitam obligarea debitoarei la plata sumei pe care ne-o datora.
Am lecturat hotararea de unde am constatat ca actiunea ne-a fost respinsa si am ramas stupefiati de cum a fost redactata Am sa va redau in cele ce urmeaza cateva citate din hotararea data de completul de judecata de la Jud. Sibiu din data de 26-01-2012:
- La apelul pronuntat in sedinta publica a raspuns pentru creditor -av Pop Al, debitorul fiin lipsa. Procedura completa"
- "Reprezentantul debitorului av. Pop Al, ..........." !!!!!! Deci, vine Samantha face o vraja si apare si reprezentantul debitorului, aceeasi persoana ca si in cazul nostru: av. POP AL. Pun si eu o intrebare fireasca: Cum ete posibil asa ceva?
- "Reprezentantul debitorului av. Pop Al. solicita admiterea actiunii asa cum a fost formulata. Fara cheltuieli de judecata"
Eu inteleg ca in urma cererii avocatui debitoarei, in sensul ca a cerut admiterea actiunii noastre asa cum a fost formulata de noi, instanta ar fi trebuit sa ne dea castig de cauza. Cu toate astea instanta ne-a respins actiunea si ne-a obligat si la plata de cheltuieli de judecata .
Ce parere au membrii forumului? E posibil asa ceva. Ce pot face pentru a indrepta nedreptatea facuta de acest complet de judecta ( format dintr-un singur judecator si un grefier) . Hotararea este irevocabila.
Astept un raspuns de ajutor.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 16:47, 31 Iulie 2012
Va trebui sa formulati o cerere ,, in drept comun" - in pretentii, unde aveti posibilitaea de a administra o gama mai larga de probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 199/2007 bottacin bottacin BUNA ZIUA SUNT ASOCIAT LA O SC IN ITALIA A CARUI ADMINISTRATOR ESTE CETATEAN ITALIAN , AM VANDUT UNEI SC IN ROMANIA UTILAJE IN VALOARE DE AP. 90000EURO ... (vezi toată discuția)
Cerere de chemare in judecata ContSters69061 ContSters69061 Va rog sa ma ajutati cu un model de cerere de chemare in judecata pentru recuperarea unui debit de la un client. Cererea pe somatie de plata a fost respinsa si ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 iuliamariana iuliamariana Buna ziua, - somatie de plata OUG 5/2001 - respinsa - am introdus o alta cerere la judecatorie in baza OUG 119/2007 Solutie : excepţia puterii de ... (vezi toată discuția)