avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contributie CAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contributie CAS

IN CAZUL IN CARE NU AM STIUT CA TREBUIE SA PLATESC ASIGURAREA CAS SI SUNT PERSOANA FIZICA AUTORIZATA DIN 2001,SUNT OBLIGAT SA PLATESC DIN URMA PE TOTI ACESTI ANI ?PE CE PERIOADA PREVEDE LEGEA CA TREBUIE PLATITA CONTRIBUTIA ?
VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS!
Cel mai recent răspuns: cosmin07 , utilizator 08:53, 30 Aprilie 2009
Potrivit art.91 alin (1) din Codul de procedura fiscala, republicat, cu modificarile si completarile ulterioare, dreptul organului fiscal de a stabili obligatii fiscale se prescrie in termen de 5 ani, cu exceptia cazului in care legea dispune altfel.
In baza art.91 alin (2) din acelasi cod, termenul de prescriptie a dreptului prevazut la alin. (1) incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a nascut creanta fiscala potrivit art. 23, daca legea nu dispune altfel.

Mai pe inteles, trebuie sa platiti CAS incepand din urma cu 5 ani, deci din 2002 pana in 2007 inclusiv.
camellia_camy a scris:

IN CAZUL IN CARE NU AM STIUT CA TREBUIE SA PLATESC ASIGURAREA CAS SI SUNT PERSOANA FIZICA AUTORIZATA DIN 2001,SUNT OBLIGAT SA PLATESC DIN URMA PE TOTI ACESTI ANI ?PE CE PERIOADA PREVEDE LEGEA CA TREBUIE PLATITA CONTRIBUTIA ?
VA MULTUMESC ANTICIPAT PENTRU RASPUNS!

Dreptul organului fiscal de a stabili obligatii fiscale se prescrie in termen de 5 ani, cu exceptia cazului in care legea dispune altfel.
Termenul de prescriptie a dreptului incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a nascut creanta fiscala, daca legea nu dispune altfel.
Trebuie sa platiti din 2003, intrucat debitul din 2002 este prescris.
Acum am o dilema ,e 2002 sau 2003 ?
Parerea mea este ca din 2003 trebuie sa platiti, intrucat suntem in 2009
Asa e Elis are dreptate, suntem in 2009 de 16 zile !
Deci trebuie sa platiti CAS din urma cu 5 ani, adica 2003-2008 inclusiv.

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc casei de pensii o datorie din 2002? Livica Livica Am o problema pe care va rog sa ma ajutati sa o rezolv! In 2002 am facut un contract la Casa de pensii pentru ca nu lucram . Din 2003 m-am angajat si nu am ... (vezi toată discuția)
Notificare rest de plata cass dafina25 dafina25 plata cas 2012.Am primit zilele acestea o notificare de la Anaf cu un rest de plata la sanatate ,din 2012,de 85 lei(suma cu penalitati cu tot);mentionez ca a ... (vezi toată discuția)
Contributie cas dana_gorj dana_gorj obligatia de inregistrare a contributiei cas se prescrie ? in cati ani ,3 sau 5 ?angajatorul nu a inreg oblig de plata a cas si nu a depus nici declaratia ... (vezi toată discuția)