avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul nu-mi permite accesul in curtea sa pt executia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul nu-mi permite accesul in curtea sa pt executia unor reparatii la imobilul meu

Buna ziua,

Ma confrunt cu o problema destul de grava...vecinul nu-mi permite accesul in curte pt a face unele reparatii urgente la imobilul meu. In urma vremii nefavorabile din aceasta primavara, s-a desprins o parte din izolatia casei, cea din spate, si nu se poate repara decat daca am acces in curtea vecinului. Acesta initial a spus ca este de acord sa chem o echipa de constructori sa-mi execute aceste reparatii, dar in ziua cand au venit muncitorii, nu ne-a permis accesul in curte. Ar mai fi o problema, legata de siguranta lor, (a vecinilor) pt care pot fi trasa la raspundere: exista bucati mari de izolatie, compuse din polistiren, plasa si ciment, care stau prinse doar intr-un surub, sau o bucata de sarma, care pot oricand sa cada si sa-i raneasca, acestia avand o masuta pozitionata chiar in dreptul acelui perete.

Exista o lege care sa-mi permita accesul in curte pt executia acestor reparatii? Cum sa procedez in cazul acestui refuz?

Multumesc!

:offtopic: Interventie moderator

@ Sorelly


Va adresez rugamintea de a nu mai posta mesaje consecutive, atata timp cat se poate reedita mesajul anterior intr-o perioada de timp de 30 de minute de la postare.
este o incalcare a Regulamentului de postare in Forum.
Daca este sa facem referiri la nesimtire, poate ar trebui sa ne intrebam ce a fost mai intai: casa facuta prost, pe linia proprietatii cu vecinul "nesimtit" sau nesimtirea vecinului venita ca reactie...??

Eu am m-am lovit de acest caz, insa, eu eram vecinul care trebuia sa fiu "nesimtit", pt ca dupa ce le-am dat drumul in curte ca sa isi repare casa, au avut NESIMTIREA de a isi ingrosa peretele dublu fata de ce au zis initial, ceea ce inseamna ca mi-au luat cativa centrimetri buni din teren. Ce ziceti de asta? Nu ar fi fost mai ok sa fiu un vecin nesimtit care sa nu il las sa calce pe terenul meu?

Cordial,
Diana.


Eduardx a scris:

Incercati sa-l platiti, poate asta asteapta... ;( inca nu sunt legi care pedepesc nesimtirea crasa)


Nu putti rezolva nimic cu cei de la disciplina in constructii, nu este de competenta lor rezolvarea unosr astfel de situatii. In schimb puteti apela la un mediator autorizat . Mediatorii se pot gasi pe sit-ul Consililului de mediere . In fiecare judet exesta mediatori autorizati.
In cazul in care medierea esueaza nu va ramane decat sa apelati la instanta de judecata.
Incercati sa convigeti vecinul ca e bine si pentru el ceea ce vreti sa faceti, si a fie de acord...e "singura" solutie... in instanta poate sa dureze si ani de zile, si ma gandesc ca lucrarea respectiva trebuie sa finalizati pana la iarna .... incercati o discutie amicala, este imposibil sa NU inteleaga. Daca are vita de vie pe langa gard angajati-va ca cumparati un sac de struguri si ca refaceti totul in starea initiala dupa ce pleaca echipa de constructori, sau ceva de gen ... pentru a evita discutiile si neplacerile ulterioare e bine sa faceti poze inainte de lucrare... si dupa ce au plecat mesterii...
incercati sa obtineti o ordonanta presedentiala deoarece imobilul d-voastra are nevoie urgenta de reparatii, daca aveti argumente se aproba in max trei zile

Alte discuții în legătură

Interzicerea accesului pe proprietate! iosifgeorge iosifgeorge Buna ziua! Soacra are teren suficient ptr a monta o schela, in spatele casei, dar când au intrat in posesia casei (au moștenit casa) , nu s-au interesat de ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a face carmen9 carmen9 M-a dat in judecata vecinul meu ca prin sentinta sa fiu obligat - sa mut materialelel care sunt sprijinite de zidul lui sau sa faca el acest lucru si eu sa-l ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre terenuri pentru edificatie fratargujiu fratargujiu Salut tuturor. As vrea sa Va intreb care este distanta care trebuie sa fie pastrata dintre doua terenuri avand un proiect (in gand nu AC) de a construi o ... (vezi toată discuția)