avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... recurs la decizia de suspendare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

recurs la decizia de suspendare permis auto

In data de 12 septembrie am proces cu politia rutiera ptr suspendare de 30 zile a permisului auto .Eu in prioada 21-29 septembrie vreau sa am permisul (merg in vacanta).Daca fac recurs ca timp dureaza sa se judece .Se poate sa se dea sentinta pana in 29 septembrie?. In cat timp pot face recurs dupa ce se da sentinta in 21 septembrie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:58, 2 August 2012
Si vroiam sa mai intreb inca ceva daca in data de 12 sau 13 se judeca in cat timp o sa primesc acasa instiintare ca am pierdut sau am castigat (eu am buletin de TR SEVERIN dar stau inTimisoara iar fapta a fost in Timisoara ).Pot primi a doua zi sau se trimite pinosta sidureaza vreo2 zile si de atunci cand priescacasa m timp 5 zile ptr recurs ,multumesc.
hotararile definitve si irevocabile nu se comunica partilor.
trebuie sa va interesati personal despre desfasurarea si finalizarea procesului.
cunoscand nr de dosar puteti afla informatiile accesand portalul instantelor de judecata .
@cyan:
"În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 492 din 18 iulie 2012 a fost publicată Decizia nr. 500 din 15 mai 2012 a Curţii Constituţionale prin care s-a admis excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor articolului X punctul 2 al Legii nr. 202/2010 prin care la articolul 118 al Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, după alineatul (3) s-a introdus un nou alineat, alineatul (3^1), cu următorul cuprins (3^1) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.”

În urma publicării deciziei Curţii Constituţionale, hotărârile pronunţate începând cu data de 18 iulie 2012 în materia contravenţiilor rutiere sunt susceptibile de a fi atacte cu recurs.

Ca atare, începând cu această dată, hotărârile judecătoreşti pronunţate în materie nu vor mai purta menţiunea „irevocabilă”, ci „cu recurs în 15 zile de la comunicare”.

De asemenea, tot din 18 iulie 2012, organele poliţiei rutiere nu vor mai opera suspendarea permisului în baza de date până la expirarea unui termen de 15 zile calculat de la data expirării termenului de recurs (15 zile de la comunicarea hotărârii) şi nu de la pronunţare cum se întâmpla până acum."
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
@patrascu razvan, Multumesc pentru atentionare si clarificari.:):thumbup:
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca irevocabila(la legea circulatiei) - necomunicata partilor care pierd?!! pifulet pifulet Buna ziua, am avut un proces cu politia rutiera pe care l-am pierdut, azi am fost la judecatorie si la intrebarea mea de ce nu am primit hotararea ... (vezi toată discuția)
Se poate face recurs la un apel respins privind o contestatie proces verbal suspendare permis conducere Arbad Arbad Prima instanta la Judecatorie: Tip solutie: Respinge plângerea Solutia pe scurt: Respinge plângerea formulată de petentă. Ia act că nu s-au solicitat ... (vezi toată discuția)
Se poate face recurs sau nu? Dragos_T Dragos_T Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la posibilitatea de a face recurs la o hotarare judecatoreasca in urma unei contestatii-proces verbal de ... (vezi toată discuția)