avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... A.C in garantie, dar stricat. Nimeni nu face nimic
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

A.C in garantie, dar stricat. Nimeni nu face nimic

Am achizitionat un A.C conditionat de la o firma renumita. Dupa nici 2 sapt de la instalare, nu mai baga aer rece. Firma care a asigurat montajul, firma inscrisa pe lista de colaboratori ai respectivei firme, s-a deplasat la noi acasa vinerea trecuta si a constatat un defect de fabricatie al spliterului (unitatea din casa) si ne-a dat un proces verbal scris de mana pt a unul dintre magazinele firmei de la care am cumparat aparatul sa schimbam spliterul. Aici ne-au spus ca firma de montaj tb sa faca o hartie oficiala catre ei, pv-ul neavand nici o valoare, si apoi sa venim sa schimbam aparatul. Despre montajul aparatului insa nimic. Hartia de la firma de montaj nu a fost primita de firma nici pana acum (marti), desi directorul sau sustine ca a trimis-o. Suntem plimbati asa, desi am platit la timp, am fost de buna credinta si am asteptat dupa ei. Am un copil mic, care sufera de caldura (motivul achizitionarii acestui aparat) si nu ma pot folosi de A.C. vara. Cat sa astept pentru un produs in garantie, pentru care e greu sa se faca o hartie si inca nu s-a pus problema de montaj. Cum sa procedez?
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:34, 31 Iulie 2012
In baza documentelor pe care le detineti sesizati oficial autoritatea de protectia consumatorului
Aveti aici un model de intocmire a unei reclamatii:
www.avocatnet.ro/content/for...

Ar fi bine sa cereti firmei de montaj sa va dea numarul de iesire al hartiei pe care spuneti ca au trimis-o magazinului.
Cerandu-le asta o sa aflati si daca intr-adevar au trimis-o pentru ca e destul de greu de crezut ca nu stiau ce valoare are o hartie scrisa de mana intr-o corespondenta oficiala - zero. Normal ca nu ati fost luati in seama. Daca veti fi intrebat pentru ce va trebuie spuneti ca aveti nevoie de el ca sa intocmiti o reclamatie la ANPC :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme garantie cu firma producatoare de tamplarie pvc moll2110 moll2110 Buna ziua ! Am o problema cu o firma producatoare de tamplarie pvc . Dupa montaj la o zi au aparut fisuri in cercevele sau tocuri in proportie de 80% din ... (vezi toată discuția)
Lipsa certificatului de garantie Andreescu Raluca Andreescu Raluca Am cumpărat un dulap de haine făcut la comanda. Comanda am facut-o în magazin și mi s-a emis factura și bon fiscal ptr. avans iar restul sumei am platit-o ... (vezi toată discuția)
Solicitare duplicat bon fiscal in vederea schimbarii unui bun achizitionat cristiii82 cristiii82 Buna seara. Am achizitionat in urma cu 1 saptamana, un TV smart de la un magazine renumit de electronice si electrocasnice de la noi si utilizandu-l am ... (vezi toată discuția)