avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie de crestere a copilului

buna ziua.am si eu o nelamurire.din articolul 7 reiese ca daca frecventezi cursuri la zi:preuniversitare,masterat,universitare,etc beneficiezi de indemnizatie.la primul copil nascut in 2007 nu am beneficiat(desi eram anul 2 la ovidius).acum sunt anul 2 la postliceala sanitara.daca fac un copil beneficiez de indemnizatie?desi am auzit ca anii de studiu se pun ca si vechime.multumesc
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
cris_86, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:42, 23 Septembrie 2012
1. Actele pentru CCC se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data de la care solicitati CCC.

2. Daca depuneti actele mai tarziu veti primi indemnizatia pentru CCC de la data depunerii lor.
si acum au auzit ca trebuie sa ai pana in 26 de ani?este adevarat?
cris_86 a scris:

si acum au auzit ca trebuie sa ai pana in 26 de ani?este adevarat?

La ce va referiti? Aceasta ar fi varsta maxima pana la care ati primi pensie de urmas daca va continuati studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii. Nu are nici o legatura cu indemnizatia pentru cresterea copilului.
mi-a spus o prietene care a nascuta,este tot la postliceala sanitara.a zis ca s-a interesat si ca nu i-ar da indemnizatie ca are 28 de ani! ca varsta maxima ar fi 26. oricum sunt cam ciufut doamnele de acolo si decat sa te ajute cu o informatie exacta,mai bin spune ca nu se poate.de parca ar da banii de la ele din buzunar.de aceea va intreb pe voi.
Nu mai plecati urechea la ce vorbeste prietena dvs,intr-adevar cei de la primarie si chiar si cei de la AJPIS fac multe greseli.
Prietena dvs unde s-a interesat? Ar trebui sa mearga la AJPIS sa-i ceara o hartie in care cei de la AJPIS sa-i spuna ce acte trebuiesc la dosar. Apoi prietena dvs sa aduca actele si adeverinta ca este studenta la postliceala,s-o ataseze la dosar si sa astepte raspunsul. Cei de la AJPIS daca vor respinge dosarul,trebuie sa specifice si motivul legal. Sa vedem daca vor specifica ca nu are dreptul o mamica care este studenta sa nu beneficieze de indemnizatie crestere copil daca are peste 26 ani.

Si eu am probleme cu cei de la AJPIS,dar le voi arata eu lor.

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate si indemnizatie pentru ccc sorinelo sorinelo sotia mea este anul 1la postliceal asistent medical scoala e privata, in cazul in care va ramine insarcinata va primi dupa nastere acel ajutor cca 800 lei x ... (vezi toată discuția)
Studenta, cum pot beneficia de indemnizatie crestere copil? AnaMaria1995 AnaMaria1995 In anul 2014 am fost eleva in clasa a 12-a,in vacanta am lucrat in conventie 7 seri pentru o agentie si inca o seara in luna septembrie pentru un inventar tot ... (vezi toată discuția)
Drepturi mama dupa nastere cristeaion cristeaion Fata mea a nascut pe 8 martie 2014 si in ultimele 12 luni a lucrat 3 luni si din 1 octombrie 2013 este eleva la zi la scoala postliceala de farmacie , anul 1, ... (vezi toată discuția)