avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme drepturi de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme drepturi de mostenire

Suntem 4 frati, ambii parinti au decedat: in anul 2003, respectiv mama in 2010. Inainte de a muri, mama si cele 3 surori au mandatat fratele prin procuri speciale. Dupa moartea mamei, fara ca noi surorile sa stim, fratele a vandut fiului sau printr-un contract de vanzare incheiat in anul 2011 in baza procurilor mai sus mentionate, dezbaterea succesorala dupa mama nefiind efectuata. In contractul respectiv se mentioneaza ca fratele - sa zicem X - vinde personal si in calitate de mandatar al doar 2 surori si al mamei (cea de-a treia sora nu mai e mentionata aici, nu se stie de ce) fiului sau Y, "cu mentiunea vanzatoarei Z (mama noastra) ca isi rezerva dreptul de habitatie viagera asupra magaziei C2". Mai jos cumparatorul declara ca este de acord ca vanzatoarea Z (mama noastra) sa beneficieze de acest drept de habitatie viagera. Repet aici ca mama noastra a decedat la data de 25 august 2010, iar actul respectiv este incheiat la data de 11 octombrie 2011.
Mai mentionez ca existase o intelegere inca din timpul vietii mamei referitor la impartirea proprietatii parintesti intre frati cu care fratele a fost de acord doar cat a trait mama, ulterior nerespectand nim ic.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-in primul rand reiese din contract ca mama traia, prin urmare actul respectiv este fals, nu?
- trebuie facuta dezbatere succesorala dupa mama?
- surorile isi mai pot revendica drepturile? si prin ce actiune?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
ContSters93599, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters93599 , utilizator 20:19, 2 August 2012
avvalentina a scris:

Mandatul inceteaza la moartea mandatarului asa ca orice acte facute in baza lui sunt nule.Primul pas e obtinerea certificatului de calitate si apoi instanta.

Ce este acest certificat de calitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

3 succesiuni , un mostenitor adinarusu adinarusu buna ziua! Mama mea este unica mostenitoare a bunicii si parintilor acesteia (strabunicii). Intai a murit strabunicul, apoi bunica, si acum si ... (vezi toată discuția)
Anulare renuntare la mostenire darek40 darek40 Buna ziua, In urma decesului bunicului meu urmata de cel al tatalui meu ne-am prezentat in fata notarului pentru dezbaterea succesiunii. Masa succesorala a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire-persoana cu probleme de sanatate casutza casutza Buna ziua, Cum se procedeaza cu dezbaterea succesiunii si imparteala casa/terenuri in situatia urmatoare: mama si 3 fiice in viata,cu sotul decedat si un ... (vezi toată discuția)