avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract donatie

Buna seara,
as dori sa-mi spuneti daca un bun care este dobandit prin donatie se poate inapoia tot prin donatie fostului proprietar si care sunt conditiile( timp, pret, etc)

Va multumesc
In principiu puteti dona oricui, deci si persoanei care v-a donat. Pentru taxe nu putem estima deoarece nu cunoastem zona. Nu comporta taxe pe tranzactie deci este ceva mai iesftin ca si un contract de vanzare-cumparare
este precizata o anumita perioada in care se poate instraina bunul prin donatie?
Puteti sa va adresati unui notariat si va vor comunica daca da dupa cum bunul este intabulat, sau nu
Nu este precizată o perioadă, însă, transferul drepturilor în materie imobiliară este supus regulilor publicităţii imobiliare, astfel că dreptul dvs. mai întâi trebuie înscris şi apoi transferat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie maxia maxia Buna ziua, In cazul in care un teren intravilan a fost obtinut de o persoana, prin donatie de la bunica sa, dupa decesul acesteea se poate vinde ... (vezi toată discuția)
Casa duplex, intabulare proprietari izolatori izolatori am o casa duplex construita impreuna cu un frate . toate actele , pe teren , autorizatia de construire , sunt numai pe numele meu. exista o procedura prin care ... (vezi toată discuția)
Ct costa si ce acte trebuie pt o donatie ? apollo apollo Cat costa si ce acte trebuie pt o donarea unei case de la parintii pt rude gr I (fiica + ginere) ? Se poate face aceasta operatiune in perioada sarbatorilor ... (vezi toată discuția)