avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acte de intocmit la desfacere CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acte de intocmit la desfacere CIM

buna seara!
in cazul unei incetari a CIM cu art.55 lit.b), decizia de incetare e cea care se da angajatului?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 1 August 2012
Decizia de incetare a CIM trebuie inmanata angajatului sub semnatura.
Se mai obisnuieste sa se incheie o nota de lichidare, dar nu e obligatorie.
De asemenea, trebuie sa eliberati o adeverinta cu veniturile brute si nete realizate in ultimele 6 luni lucrate la firma, precum si cu numarul de zile calendaristice de concediu medical de care a beneficiat in ultimele 12 luni.
Va multumesc, am uitat sa specific ca a lucrat doar o luna...am scos o fisa fiscala
Nu este obligatoria ca decizia de incetare a c.i.m sa fie inmanata angajatului sub semnatura.

In caz de incetarea a raportului de munca , angajatorul va trebui :
- sa comunice decizia de incetare a c.i.m.
- sa elibereze adeverinta de vechime pentru perioada lucrata ... daca salariatul lucreaza dianinate de 01.01.2011, atunci adeverinta pana la 01.01.2011 va fi vizata de actre ITM in cazul in care nu are carnet de munca.
- in functie de temeiul de drept al incetarii c.i.m., va elibera si adeverinta necesara inscrierii la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere draguf draguf buna seara ! pe deta de 5 iulie imi expira preaizul de concediere ! As vrea sa stiu ce hartii trebuie sa primesc la sfarsitul acestei perioade de la angajator ... (vezi toată discuția)
Care e modalitatea de incetare a contractului de munca prin acordul partilor si ce formular trebuie completat de catre angajator? aly_yoana aly_yoana Care e modalitatea de incetare a contractului de munca prin acordul partilor si ce formular trebuie completat de catre angajator? Va rog sa detaliati. (vezi toată discuția)
Incheiere cim in cazul unei pensionari pt invaliditate grd iii flori9 flori9 Buna ziua, in situatia unei pensionari pt invaliditate, incetarea CIM trebuie operata in aceeasi zi cu decizia de pensionare? Daca da (cum cred ca este ... (vezi toată discuția)