avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contul Escrow
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contul Escrow

Buna ziua,
Va rog, imi puteti indica articolele din NCC unde se gasesc referiri la Contul escrow si Contractul de cont escrow?
Contul escrow poate fi asimilat unui cont curent sau unui cont de garantii?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: giocont , utilizator 22:56, 1 August 2012
Contul escrow este un depozit colateral, având ca destinaţie păstrarea/blocarea unei sume de bani, până la încheierea unui contract, livrarea unor mărfuri şi/sau îndeplinirea unor condiţii specificate într-un angajament scris încheiat între doua părţi, ca garanţie a utilizarii sumelor strict pentru destinaţia stabilită şi/sau ca măsură asiguratorie a realizării obiectivelor stipulate în respectivul angajament scris. Deponentul are dreptul recuperării întregului disponibil din contul Escrow, în cazul în care termenul de depunere a documentaţiei de catre beneficiar a expirat sau daca acesta se afla în stare de faliment dovedită.
Multumesc!
Doresc sa imi indicati articolele din NCC unde se gasesc referiri la Contul escrow si Contractul de cont escrow.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se plateste? gabriela.enache gabriela.enache La un contract de vanzare-cumparare marfuri intre 2 societati romanesti, care este modalitatea de plata mai sigura, tinand cont ca valoarea contractului este f ... (vezi toată discuția)
Garantare depozit/cont bancar Artigas Artigas Va salut, Plafonul de garantare de 100000 Euro de catre stat a depozitelor/conturilor bancare se refera la fiecare depozit sau cont,indiferent daca acestea ... (vezi toată discuția)
Falimentul si garantia ENGFULL ENGFULL firma debitoare este in faliment declarat - sediul -italia in urma inscrierii pe lista de creditori , tribunalul din italia ne-a admis cererea pentru ... (vezi toată discuția)