Buna. In conditiile in care nu ma inteleg nicicum cu sora asupra succesiunii dupa bunicul, pot intenta o actiune in instanta prin care sa solicit judecatorului sa constate masa succesorala, cotele succesorale si mostenitorii? sau ce anume trebuie sa solicit pentru a se putea face succesiunea dupa bunicul in afara de varinata notariala?
Fiecare are rolul lui. Mai intai trebuie sa treceti pe la notar sa stabileasca cine sunt mostenitorii si ce cote legale li se cuvin. Daca nu va convine, dupa etapa notariala, puteti ataca Certificatul de mostenitor in instanta. Deasemenea, mai exista o varianta intermediara intre notar si instanta, respectiv medierea. In prezenta mediatorului si a tehnicilor de mediere poate reusiti sa va intelegeti cu privire la impartirea bunurile pe cale amiabila, daca nu ati reusit totusi sa faceti acest lucru in prezenta notarului si sa aveti in final un Certificat de mostenitor cu care sa fie de acord partile implicate.
Succesiune
marius_dutu
Buna ziua,
am urmatoarea nelamurire, in aprilie 2008 a murit soacra mea , iar in februarie 2011 a murit si socrul meu. Urmasii lor sunt sotia mea si ... (vezi toată discuția)