avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reprezentare in instanta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reprezentare in instanta

Sunt parat intr-un proces pentru plata restanta a cheltuielilor de intretinere si doresc sa ma reprezint in instanta, atat pe mine cat si familia mea..Ca absolventa a facultatii de drept doresc sa stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a depune intampinare la cererea primita.
Probabil trebuie sa incep printr-o cerere adresata instantei.
Astept sfaturile d-voastra si va multumesc anticipat.
unmoeglich a scris:
Cererea de chemare in judecata este facuta impotriva mea si a sotului de catre Asociatia de locatari.

Puteti sa va reprezentati singura in instanta. Trebuie sa va prezentati cu citatia si actul de identitate la primul termen si o as fiti asculatata de judecator.
In intampinare trebuie sa aratati, in primul randa daca recunoasteti, acceptati sau nu sumele pretinse de asociatie.
Daca dumneavoastra recunoasteti aceste sume, puteti solicita instantei sa va acorde un termen pana la care sa le achitati.
Daca nu sunteti e acord cu sumele solicitate de asociatie, considerand ca nu sunt corect stabilite, aduceti la cunostinta instantei sustinand cu argumente, cu anumite dovezi, cifre, fapte...Insatanta poate judeca pe baza sustinerilor dumneavoastra sau poate sa va propuna efectuarea unei expertize. Daca sunteti de acord, instanta desemneaza, in sedinta publica, expertul. Dumneavoastra va trebui sa platiti onorariul acestui expert. Expertul va intocmi si va depune in instanta, un raport in care a stabilit cu exactitate ce sume trebuie sa platiti asociatiei.
Daca instanta va obliga sa achitati aceste debite, este posibil sa platiti pe langa acestea si cheltuielile de judecata solicitate de asociatie.

Solutia cea mai putin costisitoare este sa luati legatura cu presedintele asociatiei, sa discutati, sa va angajati ca platiti intr-un grafic si-acesta se poate prezenta in instanta si sa solicite suspendarea procesului. Daca platiti conform graficului stabilit, e in regula si nui cheltuiti suplimentar. Daca nu respecati graficul, presedintele se poate adresa instantei pentru repunerea pe rol a dosarului.

Acum primul pas este sa decideti daca dumneavoastra contestati sau nu sumele solicitate de asociatie.

Multumesc f.mult pentru precizari!
As vrea sa stiu daca ,in cazul in care achit intreaga suma (incerc sa obtin un credit la o banca) pot solicita scutirea de penalitati, avand in vedere venitul modest al familiei (1000 lei lunar-4 persoane).Mentionez ca penalitatile sunt aproape cat si suma datorata (aprox.8000 lei).
Din experienta d-voastra si din practica judiciara, daca sunt de acord sa platesc debitul, cat timp voi avea la dispozitie ptr. a face acest lucru? Cum credeti ca va dispune instanta?
Pot invoca L/175/2010? Pot fi scutita de panalitati avand in vedere venitul sub 1000 lei ?
Voi fi obligata sa platesc si cheltuielile de judecata ? Cam ce valoare pot atinge aceste cheltuieli?
Ar accepta instanta plata in transe lunare , a intregii sume ,de exp. pentru un an?
Va sunt profund recunoscatoare ptr.ajutor!
Legea 175/2010 nu mai este in vigoare din iulie 2011.
Instanta dispune doar cat trebuie sa platiti, nu si cum.
Asociatia nu este obligata sa accepte plata in rate. Asa ca trebuie sa va intelegeti cu Asociatia pentru plata in rate.
Asta inseamna sa va luati un angajament ca, in afara de intretinerea curenta veti plati si o parte din datorie, asa incat, intr-un termen stabilit de comun acord sa stingeti datoria.

Alte discuții în legătură

Comunicare din cauza datoriilor la asociatie robert paul robert paul Buna ziua. Am primit o scrisoare de la asociatie ca in termen de 25 de zile-sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca ... (vezi toată discuția)
Proces cu asociatia de proprietari deeaforu deeaforu Buna ziua, As avea o intrebare legata de un proces cu asociatia de proprietari. Am fost dati in judecat pt neplata datoriilor si am primit o citatie de ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata de catre asociatie Mihaela55 Mihaela55 Buna ziua! Am primit o citatie de la asociatia de proprietari pentru penalizari din perioada feb 2005- aprilie 2009. si mai 2009-mai 2012. De asemenea este ... (vezi toată discuția)