avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Act de identitate fara titlu de proprietate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Act de identitate fara titlu de proprietate

Buna ziua,

Problema mea este urmatoarea. Trebuie sa imi schimb actul de identitate care a fost pana acum pe adresa parintilor mei. Eu sunt casatorita si impreuna cu sotul meu am cumparat un imobil, insa in contractul de vanzare cumparare apare numai el (desi eram casatoriti in momentul dobandirii imobilului). Care este procedura in acest caz? Ce acte imi sunt necesate pentru a face cartea de identitate pe adresa imobilului pe care il detinem impreuna? Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 12:20, 4 August 2012
Mergeti la institutia care va eliberat contractul si solicitati indreptarea erorii in sensil de a fii trecuta si dvs. in contract, dupa care solicitati eliberarea cartii de identitate.Altfel sotul dvs. trebuie sa va dea consimtamantul de primire in spatiu, fie este prezent cu dvs.la ghiseu, fie da o declaratie pe proprie raspundere in fata notarului ori la ambasada sau consulat, daca este plecat in strainatate. Aveti nevoie de certif. de nastere, de cel de casatorie, de cele de nastere ale copiilor pana in 14 ani, de buletinul vechi, cartea de alegator, actul pe casa si chitanta de 11 lei.
Multumesc pentru raspuns. Banuiesc ca procedura de corectare a contractului este complicata, asa ca voi folosi a doua varianta, daca eu am inteles bine. Adica sotul vine cu mine la evidenta populatiei si cu acordul lui, se face luarea in spatiu si respectiv emiterea actului de identitate pe adresa din contract.
Procedura nu este complicata si mai mult de ce sa nu fiti trecuta in contract fiind un drept pe care il aveti dvs. Nu renuntati niciodata la ce vi se cuvine de drept, nu se stie niciodata. E o simpla nota pe care o ataseaza la contract nu e mare filozofie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin in 7 zile emma91 emma91 Oameni buni, dati-mi un sfat, va rog! De mult timp nu mai traesc in Romania si buletinul meu a scazut de ceva timp. Am nevoie de el cat de urgent, ce pot face? ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin cddamian cddamian Buna ziua ! Buletinul meu e pe cale sa expire , de un an de zile locuiesc in olanda insa fara a fi luat in spatiu . Pentru a schimba buletinul ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)
Situatie grava cu buletin expirat stefantoth stefantoth In luna februarie imi va expira buletinul in care am adresa actuala,propietatea socrului decedat acum doi ani.Primire in spatiu de la el nu mai pot primi si ... (vezi toată discuția)