avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... obiectiv modificat de judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

obiectiv modificat de judecator

Buna ziua
Bucuros ca mi-au fost acceptate de catre instanta doua obiective din cele pe care le-am pus. Bucuros pentru ca la prima expertiza nu mi-au fost admise niciunul.
Numai ca ma trezesc la expertiza ca obiectivul meu nu mai era asa cum l-am formulat eu si asa cum apare in nota de probatoriu. In loc sa fie . (punct) urmat de alta fraza inceputa cu litera mare este , (virgula) si fraza continua
In fine, sensul este complet altul decat am formulat eu si ma trezesc la expertiza ca expertul vrea sa speculeze aceasta. Expertiza a fost amanata (din alte motive, cum ar fi ca un nene nu da voie sa se masoare pe unde a pus el abuziv gard).
La primul termen comunic verbal instantei ca obiectivul meu a fost modificat dar mi se raspunde cam asa "nu ma intereseaza".

Intrebarea mea: pot depune uo nota scrisa, ceva care sa determine instanta sa repare obiectivul meu, ca nici nu a fost gresala mea si conteaza foarte mult ca i s-a schimbat sensul? Are voie instanta sa modifice/reformuleze obiectivul meu asa cum l-am pus eu?
Sau .. ce credeti ca trebuie facut in aceasta situatie?

Multumesc!
Instanta este suverana sa stabileasca in mod concret obiectivul pus in vedere expertului. Nu este obligata ca daca va incuviinteaza obiectivul sa il formuleze exact asa cum l-ati scris dvs.

Daca insa sensul discutiilor din dosar si al propunerii acelui obiectiv a fost unul si el s-a denaturat sau se poate interpreta intr-un alt sens decat cel discutat din cauza modului cum a fost formulat, depuneti in scris o nota cu privire la acest obiectiv, modul cum este formulat si scopul probator spre care se tinde si rugati instanta sa revada cele dispuse.

Nu stiu daca va vrea sa il ia in considerare, dar macar ramane scris in dosar pt eventualitatea declararii unor cai de atc.
Da,instanta este suverana sa faca aprecieri in acest sens.
Doar in calea de atac va puteti plange daca v-au fost incalcate drepturi.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Obiectiuni impotriva raportului de expertiza Artigas Artigas Buna ziua.As vrea sa stiu care este procedura de urmat in cazul in care am obiectii in legatura cu concluziile raportului de expertiza?Expertul este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Hai la expertize neamule! justitiabilul justitiabilul Am cerut o expertiza tehnica judiciara in apel la o granituire, pe care instanta a aprobat-o. Am primit citatia de convocare a expertului dar nu stiu ce ... (vezi toată discuția)
Numire gresita expert isis1977 isis1977 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: la solicitatea avocatului unei parti, in dosar s-a solicitat proba cu expertiza contabila, fiind numit eu ca expert. ... (vezi toată discuția)