avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... obiectiv modificat de judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

obiectiv modificat de judecator

Buna ziua
Bucuros ca mi-au fost acceptate de catre instanta doua obiective din cele pe care le-am pus. Bucuros pentru ca la prima expertiza nu mi-au fost admise niciunul.
Numai ca ma trezesc la expertiza ca obiectivul meu nu mai era asa cum l-am formulat eu si asa cum apare in nota de probatoriu. In loc sa fie . (punct) urmat de alta fraza inceputa cu litera mare este , (virgula) si fraza continua
In fine, sensul este complet altul decat am formulat eu si ma trezesc la expertiza ca expertul vrea sa speculeze aceasta. Expertiza a fost amanata (din alte motive, cum ar fi ca un nene nu da voie sa se masoare pe unde a pus el abuziv gard).
La primul termen comunic verbal instantei ca obiectivul meu a fost modificat dar mi se raspunde cam asa "nu ma intereseaza".

Intrebarea mea: pot depune uo nota scrisa, ceva care sa determine instanta sa repare obiectivul meu, ca nici nu a fost gresala mea si conteaza foarte mult ca i s-a schimbat sensul? Are voie instanta sa modifice/reformuleze obiectivul meu asa cum l-am pus eu?
Sau .. ce credeti ca trebuie facut in aceasta situatie?

Multumesc!
Intocmiti o nota scrisa catre instanta (inregistrati nota la arhiva tribunalului) cu observatiile dvs. asupra formularii obiectivului in cauza si ulterior la raportul de expertiza tehnica daca acesta va fi intocmit conform formularii modificate, motivand pe larg de ce solicitati acest lucru (cel mai sigur este sa amexati documente, daca le aveti).
Daca initial obiectivul dvs. a fost mentionat verbal este posibil sa se fi strecurat o eroare. Daca l-ati formulat in scris exista document la dosar cu formularea dvs. initiala.
Avocatul dvs.trebuie sa va sustina cauza. Mergeti impreuna cu avocatul in instanta pentru a sustine punctul dvs. de vedere.
Daca instanta actuala nu accepta reformularea obiectivului, instanta superioara de atac va putea fi sesizata ulterior, iar dvs. puteti sa solicitati completarea expertizei tehnice cu obiectivul asa cum l-ati formulat initial.
@ MargineanuGabriel

Incheirea de sedinta in care s-a dispus expertiza putea fi atacata in termen de 5 zile pentru a se consemna obiectivele de expertiza asa cum le-ati definit dvs., iar instanta avea dreptul de a solicita un alt obiectiv asa cum dorea dinsa.
Printre altele, din cazuistatica intilnita, am retinut faptul ca instanta nu are dreptul de cenzura asupra obiectivelor solicitate de parti.
In situatia data, dupa trecerea termenului de 5 zile de la Incheierea de sedinta, nu va ramine decit sa Notificati instantei, pe de o parte si expertului pe de alta.
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cazul dvs. putea fi interpretat ca unul de eroare materiala. Putea fi indreptata, la cererea dvs., in termen de 15 zile de la data Incheierii prin care s-a incuvintat si dispus efectuarea expertizei. Daca a trecut termenul, acum este tardiv...cererea va fi respinsa- ca tardiv introdusa. Poate de acum incolo veti citi toate Incheierile de sedinta- asta ca invatatura de minte...pot aparea surprize neplacute...dupa cum s-a si intamplat....
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectiuni impotriva raportului de expertiza Artigas Artigas Buna ziua.As vrea sa stiu care este procedura de urmat in cazul in care am obiectii in legatura cu concluziile raportului de expertiza?Expertul este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Numire gresita expert isis1977 isis1977 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: la solicitatea avocatului unei parti, in dosar s-a solicitat proba cu expertiza contabila, fiind numit eu ca expert. ... (vezi toată discuția)
Hai la expertize neamule! justitiabilul justitiabilul Am cerut o expertiza tehnica judiciara in apel la o granituire, pe care instanta a aprobat-o. Am primit citatia de convocare a expertului dar nu stiu ce ... (vezi toată discuția)