avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită plata salarii cont poprit
Discuție deschisă în Executare silită

plata salarii cont poprit

Buna ziua,

1. Am incercat astazi sa ridicam numerar din contul poprit pentru plata salarii, insa cei de la banca au solicitat acordul executorului in scris pentru acest lucru. Executorul a refuzat sa ne dea acordul, motivand ca nu este obligat, eventual sa-i aratam articolul de lege care ne indreptateste sa-i solicitam acest lucru.

2. Contul firmei este poprit de un furnizor, prin instituirea a doua BO, unul emis de firma noastra, al doilea girat de noi de la clientul final, dar pentru aceeasi datorie. Acum, ne gasim in situatia de a fi executati cu ambele bilete, practic urmarindu-se o incasara dubla. Cum se incadreaza aceasta fapta si ce ne sfatuiti sa facem?

Va multmumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:58, 1 August 2012
Buna ziua,

Ceea ce s-a intamplat este absolut corect. Cele doua bilete la ordin sunt titluri de creanta autonome unul fata de celalalt si amandoua fata de raportul juridic care le a generat.

Sfat - sa va luati un avocat sau sa va angajat un consilier juridic competent.
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
ContSters214341, utilizator
Va multumesc pentru raspuns. Referitor la plata salariilor din contul poprit, putem solicita (obliga) executorul sa-si dea acordul?
Nu obligarea executorului ci obligarea bancii trebuie sa o cereti. legea este clara in acest sens, in termen de 6 luni de la infiintarea popririi, pot fi ridicate salariile din contul poprit.

Daca nu va dau dreptul sa faceti plati sau ridicari de sume cu destinatie de drepturi salariale, faceti o sesizare la BNR .
Cel care a zis ca e necesar acordul executorului este tampit.
Doar daca au trecut mai mult de 6 luni de la instituirea popririi, ar fi necesar un astfel de acord, dar cred ca niciun executor nu l-ar da. Eventual creditorul l-ar putea da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire cont calatoreste calatoreste buna ziua, recent am achizitionat o firma de la o cunostinta, si mi-a adus la cunostinta obligatiile care le are(obonament telefon, leasing, contabila...). El ... (vezi toată discuția)
Bo girat, dar achitat, pus in executare alexatodea alexatodea Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am emis un BO catre firma X care l-a girat catre firma Y. La momentul scadentei, desi am informat firma X ... (vezi toată discuția)
Poprire cont sgabriel sgabriel buna ziua, In cazul in care exista o poprire pe un cont in cat timp de la incasarea banilor banca are obligatia sa vireze respectiva suma in contul ... (vezi toată discuția)