1. Am incercat astazi sa ridicam numerar din contul poprit pentru plata salarii, insa cei de la banca au solicitat acordul executorului in scris pentru acest lucru. Executorul a refuzat sa ne dea acordul, motivand ca nu este obligat, eventual sa-i aratam articolul de lege care ne indreptateste sa-i solicitam acest lucru.
2. Contul firmei este poprit de un furnizor, prin instituirea a doua BO, unul emis de firma noastra, al doilea girat de noi de la clientul final, dar pentru aceeasi datorie. Acum, ne gasim in situatia de a fi executati cu ambele bilete, practic urmarindu-se o incasara dubla. Cum se incadreaza aceasta fapta si ce ne sfatuiti sa facem?
Ceea ce s-a intamplat este absolut corect. Cele doua bilete la ordin sunt titluri de creanta autonome unul fata de celalalt si amandoua fata de raportul juridic care le a generat.
Sfat - sa va luati un avocat sau sa va angajat un consilier juridic competent.
Nu obligarea executorului ci obligarea bancii trebuie sa o cereti. legea este clara in acest sens, in termen de 6 luni de la infiintarea popririi, pot fi ridicate salariile din contul poprit.
Daca nu va dau dreptul sa faceti plati sau ridicari de sume cu destinatie de drepturi salariale, faceti o sesizare la BNR .
Cel care a zis ca e necesar acordul executorului este tampit.
Doar daca au trecut mai mult de 6 luni de la instituirea popririi, ar fi necesar un astfel de acord, dar cred ca niciun executor nu l-ar da. Eventual creditorul l-ar putea da.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Proprire cont
calatoreste
buna ziua, recent am achizitionat o firma de la o cunostinta, si mi-a adus la cunostinta obligatiile care le are(obonament telefon, leasing, contabila...). El ... (vezi toată discuția)
Poprire cont
sgabriel
buna ziua,
In cazul in care exista o poprire pe un cont in cat timp de la incasarea banilor banca are obligatia sa vireze respectiva suma in contul ... (vezi toată discuția)