avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sotul meu a murit de mai mult 2 ani iar sotia ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sotul meu a murit de mai mult 2 ani iar sotia primarului inca il felicita de ziua lui de nastere

Buna seara

Am deschis acest subiect in Drept Penal desi in contextul actual (datorita referendumului si listelor electorale) cred ca se potrivea si in Discutii politice.

De ceva ani multi locuitori ai orasului in care locuiesc (nu pot sa spun cati dar mai toate cunostintele mele au aceasta ''onoare'') primesc felicitari cu ocazia zilei de nastere de la sotia-parlamentar a primarului. Felicitarile sunt in plicuri pe care sunt scrise de mana numele si adresa sarbatoritului. Cine le aduce nu stiu, se spune ca postasii (daca ei, o fac gratis pentru ca nu sunt timbrate).

Textul este acesta:

Fiecare etapa a vietii aduce cu sine atat lucruri bune, precum si lucruri care au menirea de a ne face mai puternici. Indiferent de cum poate parea viata la un moment dat, Dimnezeu nu uita de copii sai, ci intotdeauna ne calauzeste pasii spre calea dreapta. Alaturi de cei apropiati ne regasim atunci cand provocarile vietii vin peste noi, si tot alaturi de ei ne bucuram de reusitele noastre!
Astazi, in zi de sarbatoare, permiteti-mi sa ma alaturi celor dragi dumneavoastra si sa va urez un calduros si sincer ''La multi ani!''
Cu deosebita consideratie,
XXX

In anul 2010 mi-am pierdut sotul. In iulie 2011 doamna l-a felicitat din nou. Am plans, m-am suparat dar nu m-am gandit sa fac ceva. Am primit si acum cateva zile dar acum sunt nu doar necajita ci si extrem de revoltata. Imi pun intrebarea daca e in regula sa stie doamna atatea date despre locuitorii orasului si mi se pare evident ca le are de la sotul dumneaei.
In lista electorala este trecut si sotul meu.

Intrebarile mele sunt ce as putea face sa nu mai primesc aceasta felicitare si anul viitor - este groaznic, sper ca ma intelegeti - si daca aceasta actiune este sanctionabila in vreun fel.

Va multumesc pentru atentie.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:13, 1 August 2012
Puteti scrie doamnei parlamentar ca sotul dumneavoastra este decedat si ca apreciati gestul domniei sale de a-l felicita cu ocazia zilei lui de nastere ca fiind jignitor pentru memoria sotului.
Ca si sanctiune, nu exista o prevedere legala in acest sens.
Multumesc pentru raspuns, m-am gandit chiar sa o caut personal...
Totusi nu mi se pare normal sa aiba acele informatii :(
Unde as putea sa sesizez acest lucru? Mai concret, ca sotul dumneaei ii da date (neactualizate, apropo de listele electorale de la referendum) de la Evidenta Persoanelor?
Ultima modificare: Miercuri, 1 August 2012
ContSters226035, utilizator
Gestul de felicitare ,nu este sanctionabil
Pentru a preintampina repetarea acestei situatii care va cauzeaza evident durerere ,se impune sa sesizati fie primarul fie direct sotia acestuia cu atentionarea ca nu se mai justifica a mai adresa felicitari sotului dvs.
Sursa datelor este greu de precizat,existand mai multe autoritati care detin date referitoare la populatia nationala,institutul national de statistica,autoritatea fiscala,etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vot referendum Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA In cazul in care CCR nu valideaza referendumul,eu cetatean ce am votat ce posibilitati legale am sa-mi fie luat in consideratie votul si sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Cum pot da de o persoana disparuta de 19 ani? dianacristina dianacristina buna ziua as vrea sa va rog daca puteti sa ma ajutati sa imi gasesc si eu mama sau macar sa stiu daca mai este in viata penru ca nu stiu nimic de ea decand ... (vezi toată discuția)
Speta legea electorala ContSters69573 ContSters69573 X este cetăţean român, obţinând cetăţenia română prin acordare la cerere, în anul 1998. Este căsătorit cu A., persoană de cetăţenie română, ... (vezi toată discuția)